A Konyhafőnök VIP

Ilyen ételek készültek a gyógynövényekből

rtl.hurtl.hu

2017. november 17. 19:45

A második feladatban szárított gyógynövényekből kellett főételt és desszertet is készíteniük a versenyzőknek. Kíváncsi vagy az ételeikre?


Andrásnak kamillával kellett dolgoznia, amit a desszertbe viszonylag könnyen beépített. Mézben megforgatott diót karamellizált, amit leöntött egy mascarponés-kamillás krémmel, a tetejére ribizli lekvárt halmozott. A tálkával együtt az egész desszertet szárított kamilla ágyon tálalta. A főételhez eleinte nem tudta felhasználni a kamilla ízét, de a Séf javaslatára végül egy tejszínes-kamillás mártást főzött, és azzal locsolta meg a mézes-diós sült pulykamellhez készített cukkini spagettit.
 

 


Éva teljesített a legjobban az előző feladatban, ezért ő választhatott magának elsőként a szárított gyógynövények közül. Hibiszkusszal dolgozott, amihez a főételnél magából a hibiszkuszból agaragarral egy zselét készített. Erre tálalta a sült galambmellet és a hibiszkuszban blansírozott cukkini szalagokat. Desszertnek egy katalán krémet készített, aminek a tetejét zsebsárkánnyal megkaramellizálta és hibiszkuszos áfonyamártást öntött rá.
 

 


Steve a hársat választotta magának, így ezt kellett felhasználnia az ételeiben. Főételnek egy hársban pácolt karajt készített burgonyás tortilla ágyon, egy édesköményes-gombás mustármártással. Desszertnek pedig palacsinta korongokat sütött hársvirággal ízesített angolkrémmel és egy gyümölcsös, édes vajmártással.
 

 


Alexaeredetileg a levendulát választotta magának, de Éva kicserélte az alapanyagát Andiéval, így végül a bodzát kellett felhasználnia az ételeiben. Főételnek báránysültet készített brokkoli pürével és bodzavirágos-hagymás gombával. Desszertnek pedig rózsavizes-bodzavirágos piskótát sütött, amit mascarponés bodzakrémmel tálalt és cukorszirupban főzött körtével díszített.
 

 


Andieredetileg bodzát választott magának, de mivel Éva kicserélte levendulára az alapanyagát, teljesen újra kellett gondolnia az ételét. Nyúlgerincet készített zelleres burgonyapürével és levendulás bormártással. A lilaszínű ropogóst, amit a tetejére tervezett már nem sikerült feltálalnia. A desszertjével is megcsúszott, hiszen csak félidő után állt neki egy levendulás panna cottának, de nem dermedt meg hozzá az angolkrémje, ezért az utolsó másodpercekben kénytelen volt a folyós krémet kitálalni a piskótakarikákkal és egy körtés-cukkinis öntettel. 
 

 
#A Konyhafőnök VIP#ételek#gyógynövény#főétel#desszert

Címlapról ajánljuk