Combokkal dolgoztak a versenyzők, nézd meg a főételeket!

rtl.hurtl.hu

2017. november 16. 19:50

A második feléadatban különféle combokkal dolgoztak a versenyzők, azonban nem ők, hanem Márk döntötte el, hogy ki, melyikkel dolgozzon. Így értékelte az ételeket a zsűri!


Ákosnagyon megörült a nagy combokat látva, de Márk döntése miatt ezúttal nem mutathatta meg, milyen virtuóz technikával bontja szét a csontos húsokat. Az apró fürj combokkal kellett dolgoznia, amiből kókusztejben párolt fürjet készített, barackos chutney-val, édes burgonyagolyókkal, mascarpone krémmel töltött sült gombafejekkel és szeder zselével. Roppanós elemként a chutney tetejére még egy szerecsendiós burgonyaropogóst is tálalt.
 

 


Ebben a feladatban Márk oszthatta le a combokat mindenkinek, saját magának békacombot választott, hogy ezzel a különleges alapanyaggal villanthasson a zsűrinek. Dijoni mustáros-fehérboros szószban párolta puhára, mellé parajos rizottót készített, amit a mustáros békacomb szaftjával ízesített. Mellé balzsamos céklapüré pöttyöket tálalt, a tetejére pedig parmezán csipszet sütött.
 

 


Gergőnek Márk a báránycombot adta nehezítésképpen, neki ebből kellett dolgoznia. Hogy a húst jól áttudja sütni, vékonyra szeletelte és úgy hőkezelte a serpenyőben. Közé roppanós, savanyított répakorongokat tálalt, sáfrányos zellerpürével és habanerós szedermártással.
 

 


Simon kötelező alapanyagként a galambcombokat kapta Márktól, ami alaposan kizökkentette, hiszen nem dolgozott még vele korábban. Paradicsomos üvegtésztát készített mellé, almás krumplipürével és párolt káposztával. A galambot fehérborral kezdte el sütni, majd egy forró serpenyőben próbálta melegen tartani, és csak az utolsó másodpercek kapkodásában vette észre, hogy odaégette az alját.
 

 


Ági kapta Márktól a legnagyobb húst, neki a kilenc kilós szarvascombbal kellett dolgoznia. Mivel az előző feladatban a zsűri figyelmeztette, hogy a megszokott, féloldalas tálaláson próbáljon túllépni, és valami újat mutatni, ezért most teljesen más formavilággal próbálkozott. Vörösboros-gombás szarvas pörköltet készített, a nokedlit lepény formájában gondolta újra és az uborkasalátát sem a klasszikus módon tálalta, ugyanis a kivájt és marinált uborka belsejébe egy pirosgyümölcsös tejfülhabot töltött.
 

 


Zsoltnak a malaccombbal kellett dolgoznia, amit a Séftől tanultak alapján egy rolád formájában szeretett volna elkészíteni. Az olasz ízvilággal megálmodott, húspráddal betöltött, fokhagymás, korianderes tekercset azonban rosszul csomagolta be, ezért víz került a belsejébe és szétesett. Végül serpenyőben akarta megsütni, de az alja odaégett. Köretként vöröskáposztás-céklás sült tésztát és a malac csontjából egy mézes-vörösboros mártást tálalt fel hozzá. A bőrcsipszet, amit egy lábas alatt sütött ropogósra, az utolsó másodpercekben lefelejtette a tányérról.