A Konyhafőnök VIP

Klasszikus, retró süteményeket gondoltak újra a csapatok!

rtl.hurtl.hu

2017. november 13. 19:40

A második feladatban cukorbombát dobtak a csapatokra: egy retró hűtő, benne rengeteg édességgel várt rájuk. Hogy sikerültek a desszertek? Itt megnézhetitek, de a kóstolásról se feledkezzetek meg!


Sárga csapat– A zöldek úgy döntöttek, hogy a sárgáknak kötelezően a franciakrémest kell újragondolniuk. Ehhez Ági vezetésével egy kakaós morzsalékot készítettek, fehér csokis ganache-krémmel, habcsókkal és kakaólapocskákkal.
 

 


Szerencséjüknek köszönhetően a másik süteményük a gyümölcskosárka lett, amit úgy terveztek át, hogy egy áfonyás-epres krémet készítettek hozzá linzermorzsával, csillagánizsos-bazsalikomos ecetes eperdarabokkal és cukrozott rétes vitorlákkal.
 

 


Zöld csapat– A zöld csapatnak kötelezően a puncsszeletet kellett újragondolnia. Zsolt irányításával ehhez rumos narancslekvárba mártott piskótalapokat készítettek, közéje pedig mazsola helyett rumos cukorszirupban párolt szőlődarabokat kevertek. A külsejét cukormázzal kenték körbe, majd sütőben szárított szederrel és cukrozott narancshéjjal díszítették.
 

 


Előnyként maguknak második süteményként a képviselőfánkot választották, amit aztán kakaós égetett tésztával gondoltak újra tányérdesszertként. Ákos nagyon folyósra hagyta a hozzá tervezett krémeket, amiket az utolsó pillanatokig próbáltak javítani, de csak a kivis krém került fel a tányérra, az epres helyett inkább a puncsszelet cukormázát használták.
 

 
#A Konyhafőnök VIP#ételek#sütemények#desszertek#2. feladat

Címlapról ajánljuk