A Konyhafőnök VIP

Nézd meg, milyen tortákat alkottak a csapatok!

rtl.hurtl.hu

2017. november 8. 19:30

A második feladatban három csodás torta várt a csapatokra, amit egy egykori versenyző, Gelb Tatjána készített. Ezek közül a sárgák és a kékek is egy-egyet készítettek el. Nézzétek meg, hogyan!


Kék csapat– A kék csapat konyhafőnöke Begi volt, aki nagyon nem örült annak, hogy ismét konyhafőnöknek kell lennie, ráadásul épp egy desszertes feladatban. A mohitos-citromos meztelentortát kellett elkészíteniük, és bár voltak pontok, ahol a konyhafőnök bizonytalan volt, végül Ági és Simon mindenben segítettek neki, így időben össze tudták állítani a tortát, a receptben szereplő összes elemmel együtt.
 

 


Sárga csapat– A sárga csapatnak a különleges orosz tortát kellett elkészítenie, ráadásul a kékek hátráltatása miatt félidőnél 10 percen át csak Rudi dolgozhatott a konyhában. A tejszínes krémjük túl hígra sikerült, ezért ezt három különböző módszerrel próbálták kijavítani. Mivel sehogy sem sikerült az állagát szilárdabbá tenni, végül nem is használták fel a tortához, csak a másik sűrített krémmel kenték meg a rétegeket. Félidő előtt derült ki az is, hogy a fehér csokis bevonatot nem temperálták, így a séf biztatására végül újra nekiláttak, hogy kijavítsák a hibát, de a burkolatot így is csak darabokban tudták a torta köré rakni.
 

 
#A Konyhafőnök VIP#ételek#torta#2. feladat

Címlapról ajánljuk