Íme a csapatok tonhalas ételei
2017. november 6. 20:25
Az első feladat előtt a Séf szétszedett egy óriási tonhalat a két csapatnak, amiből előételt és főételt is kellett készíteniük. Hogy hogyan értékelte ezeket a zsűri? Nézd meg itt a kóstolást!
Piros csapat (Polgár Kriszta - Király Peti - Bundy Gergő) – A pirosaknál az első feladatban Kriszta volt a konyhafőnök, de mivel nem szereti a halat, és nem is csinált túl gyakran, ezért Peti hamar átvette az irányító szerepet a csapatban. Előételnek egy mangós tonhal tatárt készítettek, fokhagymás pirított kenyérrel:
A főételük pedig egy tonhalsteak lett, ami mellé egy mogyorós bulgurt terveztek köretnek. Kriszta főzött hozzá egy barackos-mangós-lilahagymás choutney-t is, amibe Peti javaslatára csokit kevertek, és végül az ő kérésére le is pürésítették az egészet:
Kék csapat (Dobó Ági - Lotfi Begi - Szabó Simon) – A kékeknél a tálalásig jól haladt a munka: Begi végighajtotta Ágit és Simont, akik az elődöntős kudarcuk után jó hangulatban tudtak együttdolgozni. Előételnek kapribogyós tonhal tatárt készítettek avokádópürével és házi lepénnyel:
Főételnek pedig tonhalsteaket sütöttek, ázsiai zöldségsalátával és karalábés édesburgonya pürével. A hal bőréből még egy chipset is sütöttek ropogós elemnek: