Steve marhahús szeletei kínai kelpürén
2017. április 21. 21:40
A zsűri szerint jó lett a steak, az lett a tányér legjobb eleme, sőt az is szimpatikus volt, hogy többféle formában megjelent a káposzta az ételben. Hogy mit hiányoltak? A kóstolásból kiderül!
Marhahús szeletek kínai kelpürén, tésztakarikákba helyezett, grillezett kínai kelen, kelkáposzta habbal
Alapanyagok:
kínai kel, burgonya, kelkáposzta, tejszín, marhahús, só, bors, worchester szósz, szójaszósz, olivaolaj, vaj, csillagánizs, koriandermag
Recept:
Feltesszük főni vízbe a kínai kel egy részét, és ebben pürésítjük. Krumplival sűrítjük.
A kelkáposztát szintén megfőzzük, tejszínnel pürét készítünk belőle, majd szifonba tesszük.
A párolt marhahúst sóval, borssal és worchester szósszal ízesítjük. A nagyobb darabokra vágott (1-2 centi) marhahúst bepácoljuk, és szójaszószba mártogatjuk. A sütőbe házi tésztából 2 gyűrűt készítettünk, amit a tálalásnál később használunk. A marhahús szeletkéket kb. 2-2 percig hirtelen kisütjük, majd olivaolajon és vajban csillagánizzsal és koriandermaggal megszórjuk.