Kati kapros halprádja mézes-mustáros mártással

rtl.hurtl.hu

2017. április 21. 21:40

Rozina kiemelte, hogy Kati mindig precízen dolgozik, ami ezen a tányéron is visszaköszön a selymes mártás vagy éppen a szabályos céklakockák képében. Hogy mit mondtak neki még? Nézd meg itt!


Alapanyagok:

édesburgonya, fehérrépa, só, bors, babérlevél, fokhagyma, mustár, tejszín, vaj, savanyú káposzta, köménymag, őrölt kömény, cékla, méz, hal, kapor, szójaszósz, hal
 

Recept:

Egy édesburgonyát és egy fehérrépát vajon megpirítunk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Babérlevelet adunk hozzá, majd fokhagymát reszelünk rá. Ezeket egyben megpároljuk, majd készítünk belőlük egy mártást mustár és tejszín hozzáadásával. Ezt követően vajjal felfőzzük, és így elkészül a kész mártás.

Ezután a savanyú káposztát olajon megpirítjuk, majd sózzuk, és borsozzuk. Köménymagot, és pici őrölt köményt is adunk hozzá, majd beledobjuk a sült céklakockákat, és ezeket a mártáshoz hasonlóan szintén összepároljuk. Kicsi mézzel meglocsoljuk.

Végezetül készítünk halból egy prádot: kaprot, szójaszószt, tejszínt és a mini káposztalevelet összeturmixoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Legvégül blansírozott, káposztalevélben batyukat készítünk belőlük.