Bea savanyú káposztával-sertéshússal töltött házi raviolija, kelkáposzta ágyon
2017. április 21. 21:40
Bea a szelíd tálalása mögé igazán magyaros, és erős erős ízeket rejtett, ami nagyon tetszett a zsűrinek. Kíváncsi vagy, mit mondtak még? Nézd meg itt!
Alapanyagok:
liszt, tojás, metélőhagyma, só, savanyú káposzta, olaj, sertéshús, hagyma, fokhagyma, pritaminpaprika, paradicsom, bors, őrölt kömény, kapor, kelkáposzta, vaj, krumpli, fehérbor, tejszín, bébi paraj
Recept:
Tészta: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1 tojássárgája, metélő hagyma, só - ezt folpackban pihenni hagyjuk.
Töltelék: A savanyú káposztából és a sertéshúsból ragut készítünk, úgy, hogy hagymát, fokhagymát, pritamint és paradicsomot feldarabolunk, kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük sóval és borssal, őrölt köménnyel, kis kaporral. Ezekre rárakjuk a darált húst, majd a káposztát. Ezt kb. 10 percig sütjük.
A kelkáposztát blansirozzuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd vajon hagymát és krumplit pirítunk, ebbe fehérbort öntünk, borssal és sóval fűszerezzük, kis vízzel felöntjük. Ezt ráöntjük a feldarabolt kelkáposztalevelekre, összeturmixoljuk kis tejszín hozzáadásával, majd leszűrjük. A ravioliba beletöltjük a ragut, tojásfehérjével összeragasztjuk a tészta széleit és forró sós vízben kifőzzük. Bébi parajjal és felhevített fokhagymás olajjal meglocsoljuk.