Andi masala halfilével és zöldséges hallal töltött káposztalevéle
2017. április 21. 21:40
A zsűri szerint jó irány volt az ázsiai vonal, az is, hogy a halat kétféleképpen is felhasználta. A fűszerekre azonban nem vigyázott eléggé. Nézd meg itt az értékelést!
Alapanyagok:
olaj, mustár, kömény, fokhagyma, hagyma, garam masala, chili, koriander, paradicsom, só, bors, zellerzöld, fehérrépa, sárgarépa, hal, szardella, tejszín, citrom, káposzta, balzsamecet, vaj
Recept:
Masala: Olaj, mustár, kömény, fokhagyma - hagyma alap, garam masala, kis chili, koriander. Paradicsomot apróra vágunk és megfőzzük ebben a masszában, sózzuk és borsozzuk. Zeller zöldjét fehér és sárgarépát megfőzzük fűszerekkel.
Az apróra vágott halat egy kis szardellával, zöldséggel, tejszínnel és citrommal leturmixoljuk. A megpuhított káposztalevelet ezzel megtöltjük, majd beletesszük ebbe a masala szószba és megfőzzük benne is.
Vajjal-fokhagymával, sóval, borssal bőre nélkül megsütjük a halat. A megfőtt zöldségekből tejszín, vaj és balzsamecet hozzáadásával mártást készítünk.