Összegyűjtöttük, hogyan jutott el a zöld csapat a középdöntőig!
2017. április 19. 18:07
Három héten át folyt a küzdelem a középdöntőbe jutásért, a zöld csapat tagjai: Peller Anna, Sváby András és Szabó Győző az első elődöntőhéten bizonyították, hogy ott a helyük a következő fordulóban is! Nézzük, hogy szerepeltek akkor!
Mi is lehet az az okra? A Konyhafőnök VIP legelső napján azonnal ez a találós kérdés zakatolhatott a versenyzők fejében, hiszen a kedvenc ételüket ezzel – a Séftől kapott – alapanyaggal kellett elkészíteniük. Anna már ekkor elmerült a káosz szigeten, ahonnan csak nagy nehezen tudott kiszabadulni, miközben Győző a stressz hatására teljesen széthullott.
Győzőről az első héten sok minden kiderült, azonban a legfőbb tudnivaló vele kapcsolatban, hogy gép fóbiája van. Ezen nem egy alkalommal túl kellett lendülnie, sőt ez rögtön az első napon megtörtént, hiszen a Séf ételét is le kellett másolniuk, ami többféle eszközt is megkívánt.
Ráadásul már ezen a héten elindult egy igazi adok-kapok Győző és András között, akik folyamatosan egymásra dobálták a hátrányokat. Hogy mivel kezdődött el mindez? Andrással és az afrikai harcsával:
Persze, nemcsak egymást nem kímélték, hiszen megannyi sokkoló alapanyaggal és kihívással is szembenéztek: gondoljunk például a Séf rögtönzött polip tanfolyamára, a csapat feladatok desszert parájára vagy éppen a szerencsekerékre, ami „megpecsételte a sorsukat”.
Ebben a feladatban mindenki a hentes hűtőjétől rettegett, amit sikeresen Anna pörgetett ki magának. Ezzel pedig eldőlt: el kell sajátítania a béltöltés csínját-bínját:
A rengeteg izgalom és para mellett maradt idő a nevetésre is, így esett, hogy Horváth Éva megállíthatatlan röhögőgörcsöt kapott az eszeveszetten rohangáló Anna láttán, aki a tojáshab kínok között szintén nem bírta tovább nevetés nélkül:
Az újragondolt magyaros ételek, a répa kihívások, a löncs húsból készült créme bruléek és a Séf lenyűgöző recepjei folyamatosan pörgették a versenyzőket, azonban csak hárman juthattak tovább a középdöntőbe: