A piros csapat csokis tányérdesszertje
2017. április 19. 20:40
A pirosak jó ízekkel dolgoztak, azonban a fehércsokit nem megfelelően használták fel, ami meglátszott a süteményen. Nézd meg itt a kóstolást!
Tripla csokis, málnás roppanós
Alapanyagok:
fehér csokoládé, tejszín, tejszínhab, tejcsokoládé, keserű csokoládé, bazsalikomlevél, málna
Recept:
Készítünk egy tripla csoki krémes piskótát. Elsőként elkészül a csokis piskótatészta, majd teszünk rá fehér csoki krémet (felolvasztjuk a fehér csokit, és tejszínnel, valamint felvert tejszínhabbal keverjük fel, egyharmad-kétharmad arányban.) Ugyanezt megtesszük a tejcsokoládéval is, majd a tetejére kerül felső rétegként keserű csokoládéból: kizárólag keserű csoki, tejszínnel felkeverve.
A bazsalikomlevelet belemártjuk a csokiba, és roppanóst sütünk belőle. Tejcsokoládéból csokiforgácsot készítünk serpenyőben. A málnát is csokiba mártjuk, és ez is a tetejére kerül.
A piskótát bazsalikommal ízesítve lemorzsoljuk, ez kerül a sütemény köré díszítésként.