A zöld csapat hagymás ételei
2017. április 18. 21:40
Zé kedvenc része a főelem volt, hiszen Győzőék nagyon szépen töltötték meg a szüzet. A desszertnél azonban már akadtak veszélyes elemek... Nézd meg itt a kóstolást!
Alapanyagok:
vaddisznó szűz, apró lila és fehérhagyma, rum, cukor, só, bors, különféle céklák, burgonya,só, bors, olaj, vaj, medvehagyma, grapefruit, fekete fokhagyma
Főétel: Karamellizált hagymákkal töltött vaddisznó szűz, hagymás céklapürével és lilahagymás krumpli vitorlákkal
A vaddisznó szüzeket felszúrjuk és az előkészített apróhagymákkal, hagymadarabokkal készített édes-alkoholos mártást beletöltjük a szüzekbe. Sózzuk-borsozzuk és félretesszük.
Mártás: Az apró lila-fehér és hosszúkásra vágott különböző hagymadarabokat karamellizált cukron megpirítjuk és felöntjük egy kis rummal. Közben a különböző színű céklákat megfőzzük.
Desszert: Medvehagymás-grapefruitos piskóta, feketefokhagymás karamell lapokkal
6 tojás, 6 cukor, 6 liszt = tipikus piskóta recept. Medvehagymát és grapefruitot apró darabokra vágunk és belekeverjük a tésztába és ezzel együtt kisütjük. Hagymás (a főételből) sziruppal meglocsoljuk, cukrot karamellizálunk, apróra vágott fekete fokhagymadarabokat beledobálunk. Ha lehűlt feldaraboljuk és beletűzdeljük, sziruppal meglocsoljuk.