A zöld csapat snidlinges nyelvhallal töltött raviolija
2017. április 12. 20:40
A Séfnek tetszett, hogy annyira vékonyra nyújtották a tésztát, hogy a tojás is átlátszódott rajta. Azonban a tálaláskor rátett csírák mennyiségét már sokallta. Nézd meg itt a kóstolást!
Alapanyagok:
nyelvhal, tejszín, tojás, bazsalikom, spenót, újhagyma, búzacsíra, gránátalma, sáfrány
Recept:
A nyelvhalat blansírozzuk, majd megsózzuk, borsozzuk és megsnidlingezzük. Tejszínnel pépesítjük. Ebből készítünk egy peremet, és ebbe ütjük a tojás sárgáját.
Készítünk egy zöld mártást alá: bazsalikom, spenót, újhagyma zöld szára a turmixgépbe kerül pici vajjal sűrítve. Ez volt a mártás a ravioli alatt. Búzacsírával és gránátalmával ízesítettük.
Sáfránnyal ízesítjük a tésztát, és hagyományos módon tésztát gyúrunk belőle. Nagyon vékonyra nyújtjuk, ebbe töltjük a mártást. A raviolikat 2-3 percig főzzük forró, sós vízben, hogy a tojás lágy maradjon.