A piros csapat 4-elem raviolija
2017. április 12. 20:40
A tojás ugyan folyt, a tésztákat is kitálalták, azonban érdekesen osztották be az idejüket. Ha kíváncsi vagy, hogyan értékelte a zsűri a piros csapatot: itt megnézheted!
Alapanyagok:
ravioli tésztahozzávalók, oliva olaj, fokhagyma, ricotta, spenót, tojás, lilahagyma, parmezán, chili pehely, só, bors, cékla
Recept:
1. Ricottás-spenótos ravioli: A spenótot oliva olajon és fokhagymán megfonnyasztjuk, ricottával és tojássárgájával összedolgozzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd a hajszálvékonyra nyújtott ravioli tésztába betöltjük, közepén kis mélyedést képezve a tojássárgáját belehelyezzük, a másik lapocskával lezárjuk. Tojásfehérje segítségével összeragasztjuk, vízben kifőzzük.
2. Lilahagymás-parmezános ravioli: Lilahagymát, fokhagymát, vöröshagymát oliva olajon megdinszteljük, chili pehellyel megszórjuk közben, majd ropogósra sült parmezánt reszelünk rá kisméretű lyukú reszelővel. Ezután tojássárgáját adunk hozzá és összedolgozzuk kézzel. A ravioli töltés menete ugyanaz.
Céklamártás: Céklát megfőzzük (kockára vágott), majd tojásfehérjével habosítjuk.