Vanda gyömbéres-narancsos kacsája
2017. április 4. 20:40
A séf megviccelte Vandát, hiszen előkapott egy spárgát a kabátujjából a kóstolás alatt. Hogy miért? Nézd meg itt az értékelést!
Gyömbéres-narancsos kacsa megannyi zöldséggel és worchester szósszal
Alapanyag:
kacsa, vörösbor, vöröshagyma, fokhagyma, Worchester szósz, hajdina, vörös lencse, spárga, brokkoli, paradicsom, kelkáposzta, kelbimbó, fokhagyma, olaj, kókusztej, curry, kínai 5 fűszerkeverék
Recept:
Főzünk a szárnyas csontrészéből egy mártást, teszünk hozzá vörösbort is, majd fokhagymával és Wochester szósszal ízesítjük.
Aprított vöröshagymával megfőzzük a hajdinát, a vöröslencsét egy külön lábosban pedig 4 percig. A spárgát, a brokkolit, a paradicsomot, a kelkáposztát és a kelbimbót hagymás-fokhagymás lében megpirítjuk.
A kacsát forró olajon átsütjük, majd kókusztejjel és curryvel, fokhagymával, vöröshagymával megfőzzük. Végül kínai 5 fűszerrel megízesítjük.