Bea kacsa receptje
2017. április 4. 20:40
Zé szerint Beának most pont saját magát kellett volna adnia, és egy picit rusztikusabban is tálalhatta volna a kacsát. Nézd meg itt az értékelést!
Alapanyagok:
kacsa, zöldségek, olaj, só, bors, vörösbor, őrölt kömény, kakukkfű, alma, rétesliszt, só, káposzta, narancs, méz, kaliforniai paprika
Recept:
Szétbontjuk a kacsát, majd megpucoljuk a krumplit és feltesszük főzni a gnocchihoz. A káposztát feltesszük olajban párolni, sózzuk, borsozzuk, és kis vörösborral meglocsoljuk. Ezután felöntjük vízzel és hozzáadunk őrölt köményt, morzsolt kakukkfüvet, a megfőtt felkockázott almát és pürésítjük.
Gnocchi: rétesliszt, só, káposztás-almás főzőlével felhúzzuk és kifőzzük.
Kacsamellet lecsontozzuk, az alaplébe beletesszük a farát és a hátát is, miután lepirítottuk. Alaplébe beletesszük a zöldségeket, majd leszűrjük. A vörösbort felhevítjük, reszelt narancshéjat és mézet teszünk bele és ez lesz a mártásunk. A kacsamellet kisütjük bőrén, sóval és borssal ízesítjük. Kaliforniai paprikát olajon megpirítjuk majd tálalhatunk is.