Alexa mogyorós-chilibundás kacsamellje
2017. április 4. 20:40
A zsűri szerint Alexa egy igazi ízbombát készített, ami szinte felrobban a szájban. Ráadásul az avokadó savassága jól kiegészítette a hús csípősségét. Nézd meg itt az értékelést!
Mogyorós-chilibundás kacsamell, sültsalátával és avokádóval
Alapanyag:
kacsamell, só, bors, mogyoró, kömény, chili, gyömbér, koriander, újhagyma, lime, olívaolaj, vaj, szívsaláta, szójaszósz, halszósz, rizsecet, barnacukor, tojás, liszt
Recept:
A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, egy edénybe megcsináljuk a bundáját/kérgét.
Kéreg: mozsárban összetörünk mogyorót, hozzáteszünk egy kis köményt, chilit, gyömbért, koriandert és összevágott újhagymát, lime levét. Ezután bepanírozzuk és beleforgatjuk ebbe a kéregbe. Olívaolajon kisütjük.
A salátát kettévágjuk, vaj-olaj keverékbe megpirítjuk.
Szósz: Szójaszósz, halszósz, rizsecet, chili, gyömbér, lime, barnacukor és koriander hozzáadásával szószt készítünk az ételhez.