A Konyhafőnök VIP

Szabó Győző másnapos agglegény kolbászos tésztája

rtl.hurtl.hu

2017. március 31. 21:30

A zsűri szerint Győző egy intenzív és bátor ételt készített, ami a spanyolos ízeket idézte fel Zében. Csupán még több szószt hiányoltak a tésztáról.


Alapanyagok:

liszt, tojás, olivaolaj, só, kolbász, hagyma, csicseriborsó, savanyított káposzta, barna sör, fűszerpaprika, vaj
 

Recept:

500 g liszt, 2 egész tojás, 4 tojássárgája, ek olivaolaj, fél ek. só, ezekből tésztát gyúrunk. Folpackkal betekerjük és hűtőbe tesszük 20 percre.

A szárazkolbász héját hideg víz alatt lehúzzuk, apróra vágjuk, hagymát is apróra vágjuk és olajon dinszteljük, majd hozzáadjuk az aprított kolbászdarabokat. Másik serpenyőben is hagymát dinsztelünk, majd ezen csicseriborsót pirítunk. Eközben 100 g savanyított káposzta levét kinyomkodjuk, állni hagyjuk, majd barna sörrel meglocsoljuk. A megpirított csicseriborsó felét a kolbászhoz adjuk, kis sörrel felöntjük, majd turmixoljuk, így pürésítjük, kis olivával, fűszerpaprikával és barna sörrel. Végül a meleg püréhez, hideg vajkockákat adunk és tovább pürésítjük.

A csicseriborsó másik feléhez hozzáadjuk a savanyított barna sörös káposztát és továbbfőzzük. Tésztát kivesszük a hűtőből, vékonyra nyújtjuk, és széles metéltre vágjuk. Pihentetjük, majd forró, lobogó vízben másfél percig főzzük. Kitesszük és olajjal meglocsoljuk. A tányér közepére körformába kiszedjük a ragunkat és megtöltjük a süteményformát. 1. verzió: A forma alá felkenjük a kolbászkrémet, aztán a forma. A tésztát pedig a forma köré helyezzük, leszedjük a formát és 5 már megpirított kolbászkarikával díszítjük. 2. verzió: A kolbászkrémet bot mixerrel még hideg vajkockával és sörrel tovább pürésítjük és összekeverjük a kész tésztával és ezt tesszük a forma köré.
 

#A Konyhafőnök VIP#szabó győző#recept#1. feladat