Tóth Szabi főtt és grillezett polipja
2017. március 29. 21:25
A séf nem érezte azt a 60 perces munkát Szabi ételében, amit elvárt volna. Maga a polip csápok pedig kicsit rágósak maradtak! A teljes értékelést itt megnézheted!
Főtt és grillezett polip, karfiol levesben
Alapanyagok:
polip, só, citrom, fokhagyma, zöldfűszerek, római kömény, bors, vaj, karfiol, lime, hagyma
Recept:
Sóval megtisztítjuk a polipot, majd alaposan lemossuk. Elsőként levágjuk a fejét, majd 6 lábát. 3-at megfőzünk sós vízben, a másik 3-at meggrillezzük.
Ezt követően polip alaplevet készítünk citromlé, kevés fokhagyma, különböző zöldfűszerek és kevés római kömény hozzáadásával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A meggrillezett 3 lábat vajon megpirítjuk, majd zöldfűszereket marinálunk hozzá.
Ezután a karfiol alaplevet késztünk lime-ból és hagymából, majd ebben a lében kis karfiolrózsákat puhára főzünk. Végezetül a polip alaplevet és a karfiol alaplevet összeöntjük, és egy citromos dresszinget kreálunk hozzá.