A Konyhafőnök VIP

Szabó Győző polipfasírtja citrus pürével

rtl.hurtl.hu

2017. március 29. 20:25

Győző a polip pogácsájával és a karfiol krémjével lenyűgözte a zsűrit, Rozina egyedül azt nem értette, hogy a Rémségek kicsiny boltjából hozott horror nyárs, miért került a tányérra.


Polipfasírt citruspürén, rántott poliplábakkal
 

Alapanyagok:

polip, babérlevél, bors, só, lilahagyma, karfiol
 

Recept:

A konyhailag előkésztett polipot 35 percig babérleveles, borsos, lilahagymás, sós lében megfőzzük. Eközben karfiolt puhítunk, kupolakarfiolt és lilát. Egy külön edényben, sós lében sárga karfiolt főzünk, citromkarikákból és hagymakarikákból egy rész balzsamecet, egy rész olaj, és egy kis víz, cukor és só - marinált levet késztünk. Ebben hagyunk pihenni citrom -és hagymakarikákat.

40 perc után a polip lábait levágjuk, a legvékonyabb felkunkorodó részét lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk és kirántjuk. A három megmaradt lábat felkockázzuk, és az olívaolajas sóval és fehérborral aprítóban pürésítjük. A péphez kis lisztet adunk, és zsemlemorzsát is 1-1 evőkanállal. Fasírtokat formázunk és olívaolajon kisütjük.

A sárga karfiolt a marinált lében hagymával és citromkarikákkal turmixgépben összedolgozzuk. Görög joghurttal, olívaolajjal, és kurkumával fűszerezzük.
 

#A Konyhafőnök VIP#szabó győző#recept#polip#2. feladat

Címlapról ajánljuk