Sváby András sárgarépagyékényen sült harcsája
2017. március 29. 21:25
A séf szerint András jó ízekkel dolgozott, és még a formákkal is játszott. Ettől függetlenül Sárközi Ákos elmesélte, hogy ő mit készített volna a répából. Az értékelést nézd meg itt!
Sárgarépagyékényen sült harcsa, répafőzelékkel, sült salátákkal
Alapanyagok:
sárgarépa, harcsa, só, bors, tejszín, bébi saláta, zellermag, koriandermag
Recept:
A meghámozott sárgarépát gyékényszerűen összefogjuk és 140 fokos sütőben kiszárítjuk.
Közben előkészítjük a harcsát, sózzuk, borsozzuk és vajon megpároljuk a répaszeleteket. Felöntjük kevés vízzel, és félpuhára főzzük. Közben 10-12 szelet répát csenünk ki a főzőléből, és formás kockákra vagdossuk őket. A maradékot turmixoljuk, fűszerezzük, és kevés tejszínt öntünk hozzá. A répakockák egy részét visszakeverjük, a maradékot tálalásnál használjuk a tetejére.
A bébi salátákat félbevágjuk, majd vajon hirtelen megsütjük az egyik oldalát. A sárgarépa zöld részét forró olajban néhány másodpercig pároljuk, majd kivesszük és mozsárban fűszerekkel (só, bors, zellermag, és koriandermag) összevegyítjük.
A harcsát kisütjük, és az ellapított pesztót a tetejére elhelyezzük.