Peller Anna olívás harcsa fasírtja
2017. március 29. 21:25
A zsűrinek tetszett Anna tányérja, azonban a krémben valami oda nem illőt találtak, ami elvitte az ételt. Kíváncsi vagy, mi volt ez? Nézd meg az értékelést!
Gyömbéres répapüré, olivás harcsa fasírttal
Alapanyagok:
répa, só, gyömbér, cukor, szerecsendió, harcsa, petrezselyem, olívabogyó, bors, panko morzsa, olívaolaj
Recept:
A répát megfőzzük sós-gyömbéres-cukros vízben, eközben felrakjuk a besamel mártást. Miután a répa megfőtt, összekeverjük őket, szerecsendiót és reszelt gyömbért, cukrot, sót teszünk hozzá ízlés szerint, leturmixoljuk.
Fasírt: a harcsafilét feldaraboljuk, belevágjuk a petrezselyem szárait is, 6 db apróra vágott olívabogyó, só, bors, reszelt répa kerül hozzá, majd ezt panko morzsában kisütjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, amit a pucolóval leszedünk a répáról, a héját, és pár reszelt gyömbért sütőpapíron sóval, cukorral meghintve, olívaolajjal picit megkenve roppanósra sütjük. A végén kisebb-nagyobb tördelésekkel rászórjuk a főzelékre. Egy szép szelet répát olajban kisütünk egy szál petrezselyemmel, ez a díszítés.