A Konyhafőnök VIP

Peller Anna káposztás körömpörköltje

rtl.hurtl.hu

2017. március 28. 20:25

Anna végtelen küzdelmet folytatott a lepénnyel, amit csak harmadjára sikerült elkészítenie. Ezt a kitartást a séf is értékelte. Az értékelést nézd meg itt!


Káposztás körömpörkölt újragondolva burgonyaágyon


Alapanyagok:

édesburgonya, burgonya, tejszín, tojás, só, liszt, libazsír, hagyma, paprika, fokhagyma, káposzta, lilakáposzta, bacon


Recept:

Lepény: Megfőzünk fél édesburgonyát és egy burgonyát. Mikor kész, leturmixoljuk egy deci tejszínnel, 3 tojással, csipetnyi sóval és 3 evőkanál liszttel. Ezt tálalás előtt kisütjük.

Pörkölt alapot készítünk: libazsír (2 kanál), 1 fej hagyma felkockázva. Feltesszük őket dinsztelődni. 2 paprikát adunk a mártáshoz: sárgát és pirosat. Ezeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A feldarabolt körömrészeket hozzátesszük, és megforgatjuk a masszában. Ezután kicsi vízzel öntjük fel, és lassú tűzön főzzük, majd egy gerezd fokhagymát adunk hozzá. Egy részét kivesszük, és lehűtjük.

Közben káposztalevelet blansírozunk (lilát és fehéret is). Mikor a körömrész lehűlt, lekaparjuk a csontról a kocsonyát és beletekerjük a káposztalevelekbe. Közben a baconcsíkokat saját zsírjukban ropogósra sütjük. Kisütjük a lepényt a tálalás lőtt. A tányérra kiöntjük a paprikás szószt, majd ráhelyezünk egy körmöt, és mellé helyezzük a káposztába csomagolt körömrészeket is.
 

#A Konyhafőnök VIP#peller anna#pörkölt#köröm#recept

Címlapról ajánljuk