A Konyhafőnök VIP

Peller Anna egyben sült, fokhagymás-kapros pisztrángja

rtl.hurtl.hu

2017. március 28. 20:25

Fördős Zé sokkolta Annát a kóstoláson, amikor felvilágosította: kék lett a hala belseje. Hogy mi lehetett az oke? Nézd meg az értékelést, és kiderül!


Egyben sült fokhagymás-kapros - citromos pisztráng, karalábéval és gombaszósszal


Alapanyagok:

pisztráng, fokhagymát, citrom, só, bors, olivaolaj, vaj, karalábé, porcukor, fehérbors, friss kapor, friss saláta/bazsalikom, gyömbér, tejszín


Recept:

Pisztráng: lepikkelyezzük, megtisztítjuk. Nagyobb darab fokhagymát teszünk bele, citrom belsejét (2db), besózzuk, borsozzuk, kis olíva olajjal megkenjük, majd alufólián/zsírpapíron sütőbe tesszük. Az alufóliát vajjal kenjük, a pisztrángot is, majd beburkoljuk és előmelegített, 180 fokos sütőbe betesszük sülni 10-12 percre. Folyamatosan nézegetni kell, hogy ne csapódjon ki a fehérje.

Karalábé: rusztikusra vágjuk, blansírozzuk. Majd elkészítjük az öntetet: porcukor, citromlé, só, fehérbors, olíva olaj, friss kapor és friss bazsalikom/saláta. Ebben megforgatjuk a kihűlt karalábét és kész. Közben a vajat, olívaolajat, felkockázott gombát, fehérborsot, pici gyömbért, sót és tejszínt felteszünk serpenyőben, ez a szósz.
 

#A Konyhafőnök VIP#peller anna#pisztráng#halpult#recept

Címlapról ajánljuk