A Konyhafőnök VIP

Peller Anna sörbundás harcsája

rtl.hurtl.hu

2017. március 27. 21:25

Anna a séf szerint egy igazán színes világot mutatott meg az ételével, amivel még Sárközi Ákost is megihlette, és egy rögtönzött receptet is tanácsolt a színésznőnek.


Sörbundás harcsa, sváb burgonyasalátával, céklachipsszel és házi majonézzel


Alapanyagok:

só, bors, tojás, liszt, olaj, harcsafilé, vöröshagyma, burgonya, balzsamecet, cukor, bor, szójaszósz, okra, cékla


Elkészítés:

Sörbundát készítünk: liszt, tojás, pirospaprika, só, pici olaj, sör – palacsintatészta jellegű legyen. A halat (harcsafilé) belemártjuk, bő forró olajban kisütjük.
 

 


Krumpisaláta: főtt krumpli (saláta krumpli), az öntet: 1db nyers vöröshagyma apróra vágva, 3 evőkanál olíva olaj, cukor, só (ízlés szerint), bors, 2 evőkanál balzsamecet, 3 evőkanál bor, kávéskanál szójaszósz. Először a hagymával összekeverjük a felkockázott hideg krumplit, utána leöntjük a szósszal.

Házi majonéz: 2 tojás sárgája, annyi olaj, amennyit felvesz, utána kikeverjük, mustár, só, cukor ízlés szerint.

Az okrát beletesszük felkarikázva a krumpli salátába. 2db okrát belemártunk a palacsintatésztába és kisütjük, majd másik kettőt olajon sütünk ki. Céklachipset készítünk vékony szeletre vágott céklát olajban kisütjük.
 

#A Konyhafőnök VIP#peller anna#1. feladat#recept#harcsa

Címlapról ajánljuk