Peller Anna sörbundás harcsája
2017. március 27. 21:25
Anna a séf szerint egy igazán színes világot mutatott meg az ételével, amivel még Sárközi Ákost is megihlette, és egy rögtönzött receptet is tanácsolt a színésznőnek.
Sörbundás harcsa, sváb burgonyasalátával, céklachipsszel és házi majonézzel
Alapanyagok:
só, bors, tojás, liszt, olaj, harcsafilé, vöröshagyma, burgonya, balzsamecet, cukor, bor, szójaszósz, okra, cékla
Elkészítés:
Sörbundát készítünk: liszt, tojás, pirospaprika, só, pici olaj, sör – palacsintatészta jellegű legyen. A halat (harcsafilé) belemártjuk, bő forró olajban kisütjük.
Krumpisaláta: főtt krumpli (saláta krumpli), az öntet: 1db nyers vöröshagyma apróra vágva, 3 evőkanál olíva olaj, cukor, só (ízlés szerint), bors, 2 evőkanál balzsamecet, 3 evőkanál bor, kávéskanál szójaszósz. Először a hagymával összekeverjük a felkockázott hideg krumplit, utána leöntjük a szósszal.
Házi majonéz: 2 tojás sárgája, annyi olaj, amennyit felvesz, utána kikeverjük, mustár, só, cukor ízlés szerint.
Az okrát beletesszük felkarikázva a krumpli salátába. 2db okrát belemártunk a palacsintatésztába és kisütjük, majd másik kettőt olajon sütünk ki. Céklachipset készítünk vékony szeletre vágott céklát olajban kisütjük.