A Konyhafőnök

Zalatnay Sarolta versenyzőket lopott, Enzsöl Balázs brutális desszertet villantott, a középdöntősök pedig sírva küzdöttek A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. június 10. 22:35

A Döntő előtti utolsó napon két vendég is érkezett a versenyzőkhöz, hogy egy-egy igazán kemény feladatot állítsanak eléjük. A dráma pedig nem maradt el: többen fel akarták adni a versenyt és patakokban folyt a könny.

A versenyzők óriási izgalommal léptek be a stúdióba, hiszen tudták, a tét nem is lehetne nagyobb: végre eldől, ki lesz az az öt versenyző, aki csatlakozhat Lucához az utolsó, mindent eldöntő héten. A Döntő kapujában természetesen a zsűri még magasabbra emelte a lécet és már az első feladatban egy legendát hívtak segítségül.

Zalatnay Sarolta édes gyerekkori emlékeket ébresztő alapanyagot hozott magával és arra kérte a versenyzőket, hogy csirkefarhátból varázsoljanak valami különlegeset.

Sokaknak sikerült ámulatba ejtenie az énekesnőt, azonban csak egy olyan akadt, akit Cini haza is vitt volna magával. Patrik ételét kóstolva azonnal lecsapott:

Hazaviszlek szakácsnak!


Végül a zsűri úgy döntött, hogy Evelin tányérja sikerült a legjobban, így ő már az első megmérettetés után felszaladhatott a galériára.

A második feladatban sem maradt egyedül a háromfős zsűri, azonban amikor a versenyzők meglátták, ki lép be az ajtón, a szavuk is elakadt:

A gatyám, az úgy tele lett, hogy a bokámon folyt ki

– szakadt ki Patrikból a vallomása.

Nem volt alaptalan a félelmük, hiszen egy szimultánsütés várt rájuk, ahol Enzsöl Balázzsal párhuzamosan el kellett készíteniük egy egyszerűnek hangzó, de annál összetettebb sajttortát. A feladat súlya alatt több ember is megrogyott: először Pisti rúgott idegesen a pultjába, amikor rájött, hogy elrontott valamit.


Később pedig Annánál is eltört a mécses egy szétfolyt elem miatt, ráadásul még Enzsöl Balázs is rápirított:

Máséval nem dolgozunk… nálam ez egyből kukába megy!


A kiborulásoknak azonban itt még nem volt vége, hiszen Ádámnál is elszakadt a cérna. A piros versenyző végig nagyon jó ütemben és összeszedetten követte a vendégséf utasításait, azonban az utolsó percekben tönkrement a főeleme… Ez volt az a pont, amikor majdnem kiment a konyhából, azonban Rácz Jenő az útjába állt.


A drámai sütést követően azért nem minden szólt a kemény kritikákról, hiszen Patrik óriási sikert aratott desszertjével, ráadásul még egy csapdába is beleestek Zével. Lányos zavarukban egyikük sem tudta, milyen magas is a Mount Everest…


A feladatokat követően a zsűri végül úgy döntött, hogy Petykó Istvánnak kell megválnia a kötényétől, így Anna, Patrik, Ádám és Pisti csatlakozhattak a galérián várakozó Lucához és Evelinhez.

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#gasztroreality#zalatnay sarolta#enzsöl balázs#varga patrik#bárkányi evelin#petykó istván#veres istván#alföldy anna#czauner ádám#középdöntő#sütés#sírás#kiborulás#feladás

Címlapról ajánljuk