A Konyhafőnök

Drámai csapatfőzések, krumplipucoló bajnokok és Döntőt érő főzések A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. június 9. 22:35

Furcsa alapanyagok, konzervek, zsenge zöldségek és csapatos megmérettetések vártak a versenyzőkre. Ráadásul óriási volt a tét az első feladatban, hiszen egy valaki azonnal a Döntőbe repülhetett.

Mielőtt még bármi is történhetett volna a konyhában, Zé bejelentette, hogy háromfős csapatokban fognak dolgozni a versenyzők. Míg a kékeknél Patrik, a pirosaknál Luca lett a konyhafőnök. Volt azonban egy kis bökkenő: miközben Ákoséknál megfelelő volt a létszám, a pirosak kettővel többen voltak. Ezek után Luca úgy döntött, hogy Ádámnak és Fecónak ki kell állnia az első feladatból. Persze, nem pihenhettek, a 60 perc alatt végig krumplit kellett pucolniuk, ráadásul automatikusan eldőlt, hogy főzniük kell a második körben.


Az első feladat már az óra indulása előtt felpezsdítette a versenyzőket, hiszen a bizarr alapanyagokat rejtő pulthoz, sprintelve érkeztek meg a versenyzők. Mindenki a kiszemelt elemeire akart lecsapni, azonban Luca és Evelin egyszerre vetették rá magukat egy tál kukacra:


Végül elcsitultak a viták és megkezdődhetett az alkotás. Miközben a pirosak határozott vezetőt kaptak, Ákos mentoráltjainál eluralkodott a káosz, hiszen vezetőjük, Patrik nem tudta, mihez kezdhetne a furcsa alapanyagaikkal. Végül a kézilánynak kinevezett Evelin vette át tőle a stafétát:


Ezek a kétségek valószínűleg az ételeiken is visszaköszöntek, hiszen az első körben a pirosak győzedelmeskedtek, így Luca kezébe került egy igen fontos döntés. Kiválaszthatta, hogy Anna, Pisti és saját maga közül, kit szeretne azonnal a Döntőbe juttatni:


A vesztes kékeknek – Evelinnek, Istvánnak és Patriknak –, valamint Fecónak és Ádámnak a második körben is bizonyítaniuk kellett. Két óriási láda várt rájuk, az egyikben friss zöldségek és húsok, a másikban pedig konzervek pihentek. Egykori konyhafőnökként Patrik döntött róla, ki mivel dolgozhat és hűen a kék kötényéhez, a csapattársainak osztotta ki a zsenge alapanyagokat.

A konzervek annyira megijesztették Fecót, hogy nagy zavarában elszámolta a tojásokat, amiket az égetett tésztájába kellett beletennie. Ennek pedig pánik és egy szokatlanul folyós massza lett az eredménye.


Végül a nap végén Fecónak kellett távoznia a versenyből, azonban nem üres kézzel hagyta el a konyhát, hiszen Rácz Jenő két különdíjat is neki ígért.

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#gasztroreality#frohner fecó#kiesés#csapatfeladat#döntő#vajda luca#bárkányi evelin#varga patrik#feszültség#bizarr#konzerv

Címlapról ajánljuk