A Konyhafőnök

Fecónak újra beintett a számolásfóbiája, a séfek pedig igazi érzelmi hullámvasútra kerültek A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. június 6. 22:35

Folytatódott a gasztroreality Középdöntője, azonban a kötényes versenyzőknek most már újra egyedül kellett helytállniuk a feladatokban. A tengeri ízeltlábúak és a pikkelyes alapanyagok bűvöletében voltak, akik könnyeket csaltak mentoraik szemébe, azonban akadtak olyan harcosok is, akik óriásit buktak, nem sokkal a Döntő hete előtt.

A 11 középdöntős versenyző izgatottan lépett be a konyhába, azonban mindannyiuk figyelmét azonnal elterelte a zsűri előtt heverő pult. Zé ezért úgy döntött, félredobja a sablon dumákat és gyorsan felosztotta a csapatot. 

Az első körben Fecó, Evelin, Geri, Pisti, István és Anna álltak csatasorba.

Ebben a feladatban igazi különlegességek vártak a hat versenyzőre. Zé izgatottan mutatta be az alapanyagokat, amelyek között ott lapult az egyik kedvence, a langusztin és Jenő szívét is megszólította valami: a carabinero rák. A kérdés már csak az volt, mikre csapnak le a versenyzők?

Végül mindenki kiválasztotta a legszimpatikusabb ízeltlábúakat, hogy utána egy előételt és egy főételt és készítsenek a zsűrinek.

Miközben mindenki célirányosan méregette az alapanyagokat, osztottak-szoroztak, hogy mindenből csak a kellő mennyiséggel dolgozhassanak, volt egy valaki a konyhában, aki félredobott mindent. Fecó egy óriási tészta gyúrásába kezdett… ami elég lehetett volna egy háromfős család megetetésére is. A piros kötényes nem akart újra elveszni a számok erdejében, ez viszont azt eredményezte, hogy az idő szaladt el mellette.


Miközben Fecó tésztás akciójával mindenkinek elterelte a figyelmét, a hátsó pultban megbújt egy elveszett versenyző is. Gerinek fogalma sem volt, mit csináljon. A tarisznyarák annyira kizökkentette az ötletelésből, hogy csak Ákos segítségével tudott végigmenni a feladaton. Ennek meg is lett az eredménye, a kóstoláson kemény kritikát kapott a pirosak mentorától:

Eltemeted magad az első perctől.


Persze, a csalódások mellett akadtak nagy villantások is. Evelin tányérjai annyira lenyűgözték Ákost, hogy a séf percekig csak ámuldozva nézte az alkotásokat, végül Zé szólt rá, hogy szedje össze magát. Persze, ez nem érdekelte a mentort, hiszen hosszú dicséretbe kezdett, aminek a végén úgy tűnt, még el is sírja magát:


A második feladatban már a bent maradt versenyzők másik felén volt a sor, hogy bizonyítsanak. 

Patrik, Luca, Ádám, Anikó és Simon kíváncsian léptek be a stúdióba, hogy szembesüljenek a rájuk váró kihívással. 

A pikkelyeseket rejtő pult annyira lázba hozta őket, hogy Zé még ki sem mondta, hogy indulhat a válogatás, ők már kilőttek a pultjaikból. Az izgalom annyira erősen tombolt bennük, hogy Simon és Patrik picit egymásnak is feszültek a halak felett.

Hiába tombolt bennük az adrenalin és hiába rabolták le másodpercek alatt a pultot, nem mindenkinek sikerült jól vennie ezt a kört. Luca teljesen elcsúszott főzés közben, és soha nem látott káosz alakult ki körülötte. Ezt a zsűri sem hagyta szó nélkül a kóstoláson, pláne nem kékek mentora.

Ákos piszok kemény, két szóval megölt.


Luca végül kapott egy újabb esélyt és a nap végén nem ő került a veszélyzónába. Horváth Gergő és Tóth Simon azonban nem voltak ennyire szerencsések. Végük ők álltak remegve a zsűri előtt, arra várva, hogy végre megtudják, melyikük szaladhat fel a galériára. Végül az Éjjel-Nappal Budapest sztárjának kellett búcsúznia a versenytől.

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#gasztroreality#középdöntő#frohner fecó#bárkányi evelin#vajda luca#horváth gergely#varga patrik#tóth simon#kiesés#sírás#kritika

Címlapról ajánljuk