A Konyhafőnök

Rácz Jenőt szabotáló Fördős Zé, legendás kóstolások és háromszoros szívatások A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 22:36

Szorgalmas és kitartó munka árán Rácz Jenő és Sárközi Ákos is összeállította Középdöntős mezőnyét. A legjobb 12 csapatokban fog küzdeni pontokért, majd a továbbjutásért! Mielőtt elkezdődne a csapatok harca, összefoglaltuk hogyan zárult a Középdöntőért folytatott harc utolsó napja.

Legenda érkezett az utolsó elődöntő napra: a világ- és Európa bajnok, többszörös olimpiai dobogós úszólegenda, Cseh László lépett be a stúdióba, hogy megnehezítse a kékek dolgát. Az élsporttól visszavonult legenda igyekszik formában tartani magát, ehhez pedig egészséges ételek szükségesek, mint a zöldbab, a brokkoli, a karfiol vagy a káposzta, de pont ezek azok, amiket alapvetően nem kedvel. A versenyzők feladata az volt, hogy szerettessék meg Cseh Lászlóval ezeket a hozzávalókat!

Az első kör legjobbja nagy jutalomban részesült, ugyanis felsétálhatott Evelin mellé a galériára és bent tudhatta magát a Középdöntőben. Mikor Ákos megkóstolta Patrik ételét, legszívesebben azonnal továbbjuttatta volna versenyzőjét, itt viszont még nem ért véget a kóstolás. Jenő ugyanis olyat mondott, ami még Patrikot is meglepte, ahogy a srác fogalmazott:

Szíven szúrt, amit Jenő séf mondott.


A versenyzők olyan ételekkel készültek Cseh Lacinak, amiket kifejezetten utál, a legenda mégis pozitív kritikákkal árasztotta el a kékeket. Jenő viszont úgy gondolta, Laci vagy nagyon éhes vagy nem mond igazat. Kóstolás közben ezért félbeszakította a vendéget, hogy kihúzza belőle őszinte véleményét.

Mondd el, ha valami nem tetszik!


Az elődöntő utolsó főzésén a kékek vizsgafeladatot kaptak, az eddig tanultakat kellett alkalmazniuk egy vaddisznó combján, gerincén és bordáján.

Miután lezajlott az első megmérettetés, Patrik megnyugodva figyelhette a második forduló izgalmait, de már a galériáról. Azonban Zé vitt egy kis csavart a játékba, a versenyző a Középdöntőből nyúlhatott vissza, hogy hátráltathassa egyik versenytársát. A srác áldozata ismét Simon lett, akinek csupán egy perc állt a rendelkezésére, hogy begyűjtse alapanyagait a piactérről.


És ha már Zénél és a fordulatoknál tartunk. A műsorvezető Jenőnek is programot szervezett, ugyanis félretett zsűritársának is néhány alapanyagot a főzéshez, majd elővette szívató kártyáit. Bár a séf azt húzta, hogy Zé segíteni fog neki a konyhapultban, sokkal inkább hátráltatással járt a jelenléte. Miután öt perc alatt az őrületbe kergette Jenőt, Zé megnyugodva újságolta el Ákosnak, hogy megmentette a készülő ételt.


A versenyzők tudták, hogy valaki a célegyenesben fog kiesni a versenyből, de ekkor még nem sejtették, kik állnak majd ítéletre várva a zsűri elé. Gina és Imi verejtékező tenyérrel hallgatták, hogy a zsűri kimondja, kinek kell hazamennie a karnyújtásnyira lévő Középdöntő előtt.


A 6 kék és 6 piros versenyző a gasztroreality újabb szakaszát kezdi meg a következő adásban. A tét napról napra nagyobb, a versenyzők ezzel pedig egy lépéssel közelebb kerültek A Konyhafőnök címhez és az ezzel járó 10 millió forinthoz!

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#gasztroreality

Címlapról ajánljuk