A Konyhafőnök

Mellbimbót villantottak, zavarba hozták a zsűrit, és erotikus ételeket alkottak – ők kerültek be Rácz Jenő csapatába

rtl.hurtl.hu

2022. május 14. 9:02

Megannyi feladat, megdöbbentő alapanyag és kemény kritikák után a versenyzők végre a célegyenesbe értek: a legjobbak elnyerték a séfek kötényeit. A zsűri először Rácz Jenő embereit dobja a mély vízbe, mielőtt viszont elmerülnénk a szuvidált húsok és marinált zöldségek forgatagában, nézzük meg, hogyan boldogultak eddig a konyhában a pirosak.

Alföldy Anna már a Casting alatt felhívta magára a figyelmet, hiszen piros bőrruhában lépett a zsűri elé, hogy bebizonyítsa:

Sok ember úgy gondolja, hogy aki szép, az egyáltalán nem tud főzni. Én ezt megcáfolnám!

A csinos versenyzőnek nem úgy alakult az étele, ahogy azt eltervezte, de a nyers lángos ellenére is bizalmat szavazott neki a zsűri, így tovább menetelhetett a versenyben. A nem várt fordulatok az újabb és újabb feladatokkal megviselték Annát: amikor szemben találta magát egy fél malaccal, az nála is kiverte a biztosítékot:

Ez nem női feladat!


A sorsdöntő, kötényszerző napon mindent beleadott, hogy továbbjuthasson, azonban itt is akadt egy kis gikszer a tányérján. Annak ellenére, hogy rezgett nála a léc – hiszen Sárközi Ákos rosszul lett a mártásától – Rácz Jenő bizalmat szavazott neki.

Czauner Ádám egyetlen céllal érkezett a Castingra: a győzelemért. Mint mondta, mindent megtenne azért, hogy családjának jobb körülményeket teremthessen, ezért bármilyen kihívást állítottak elé, ezer fokon égve próbált teljesíteni. A kötényszerző napon végül minden összeesküdött ellene, hiszen nyers maradt a kakasa, ennek ellenére Rácz Jenő meglátta benne a lehetőséget, és beválasztotta csapatába. Nem is akármilyen áron… valakiről levette érte a kötényt.


Frohner Fecó azért jelentkezett A Konyhafőnökbe, hogy végre bebizonyíthassa: jól mozog a konyhában, és több torta nem foghat ki rajta. A Castingon ételével a szexualitást szerette volna szimbolizálni, amihez egy pikáns titkot is elárult. Sztorija hallatán Zé teljesen kétségbeesett: vajon Fecó ledobja a textilt A Konyhafőnök stúdiójában?

Később sem bírta magán tartani a ruháját, hiszen következő ételével – állítása szerint – nem tudott nagyot villantani, maximum csak a mellbimbójával. Poénok ide vagy oda, a kemény kritikák a profi fodrászt sem kerülhették el: a séfek szavai egyszer annyira felkavarták, hogy elsírta magát interjú közben. A helyzete ezután tovább forrósodott, hiszen a kötényszerző napokon kétszer is a kiesés szélére került.


Kállai Beáta20 éven keresztül csak kényszerből főzött, azonban amikor rátalált A Konyhafőnökre, minden megváltozott. A tévét nézve próbált szimultán főzni Rácz Jenővel, és közben teljesen beleszeretett a fine dining világába.

A szakács csak lefőzi az ételét, de a séfek alkotnak…

Bea vágya – hogy együtt főzhessen Jenővel – már a Castingon megvalósult, ahova ráadásul a séf egyik ételét hozta el. Ezt pedig csak tetézte, amikor megnyílt előtte a lehetőség, hogy bekerüljön az imádott séf csapatába. A csavar pedig nem is itt bújik meg a történetben, hiszen a gasztrorealityben a háziasszonynak kínálták fel először a lehetőséget, hogy válasszon a séfek közül. A döntése senkit sem lepett meg.


Maier Anikó egészen az Egyesült Államokból repült haza, hogy részt vehessen a gasztroreality legújabb évadában. Noha legelső étele egy-két eleme meglepte a zsűrit, végül mégis bizalmat szavaztak neki.

Mattesz Panka mindenkit meglepett a Castingon, amikor közölte a zsűrivel, hogy az utolsó öt percben nemcsak kitálal, de egy festményt is készít a tányérjára. A festőművész lány percek alatt alkotta meg Jenő portréját, ami – ételével együtt – kötényt hozott neki.


Mekis Kitti még be sem mutatta ételét a Castingon, máris zavarba hozta a zsűrit kihívó öltözékével. Későbbi mentora felháborodva közölte vele, hogy legközelebb nem vehet fel ilyen kivágott ruhát, mert így nem tud zsűrizni:

Azt érzem, hogy zaklatva vagyok!


Dekoltázs és pirulás azonban nem számított: Kitti tovább harcolhatott a versenyben, ahol nemcsak a séfet sikerült túlszárnyalnia extrém gyors tálalásával, de egy durva hátráltatást is begyűjtött magának egyik ellenfelétől.

Simonyák László magabiztosan küzdötte be magát Jenő csapatába, azonban a kötényszerző napon kialakult miatta egy kisebb vita a két séf között: mindketten meg akarták szerezni a versenyzőt. Végül Jenő erősebbnek bizonyult a verbális csatában.

Vajda Luca – a Mestercukrász egykori versenyzője – csak Zét tudta meggyőzni a Castingon, így a Táborban még meg kellett hódítania a séfek szívét is. Végül erotikus tálalásaival és finom ételeivel elérte, hogy piros kötényre cserélje Zé sárga színét.


A szoftverfejlesztő Veres István él-hal a gasztronómiáért, éppen emiatt nem is meglepő, hogy rengeteg ilyen műsort néz a tévében. A 30 perces első főzése alatt annyira pörgött a konyhában, hogy teljesen átizzadva gurította be kocsiját a zsűri elé. Ételével azonban meggyőzte az ítészeket, hogy helye van a versenyben.

Zergi Gábor lazán csak annyit mondott a bemutatkozásakor, hogy ő a magyar Chris Hemsworth. Ha a legendássá vált mjölnirt nem is, de egy kötényt magához ragadhatott a Castingon, sőt a későbbi megmérettetéseken Thor ereje járhatta át a testét, hiszen ezeken a napokon is ügyesen átverekedte magát.

Ha kíváncsi vagy, hogyan teljesítenek Rácz Jenő emberei az Elődöntő során, akkor kapcsolj minden hétköznap 20:00-kor az RTL Klubra és nézd meg A Konyhafőnök legújabb részeit!

#A Konyhafőnök#rácz jenő#piros csapat#versenyző#zergi gábor#veres istván#kállai beáta#czauner ádám#maier anikó#alföldy anna#frohner fecó#mekis kitti#mattesz panka#vajda luca

Címlapról ajánljuk