A Konyhafőnök VIP

Zé és Jenő fulladozva menekültek, Ákost feltartotta a családja, Járai Máté pedig versenytársát ugráltatta

rtl.hurtl.hu

2022. november 22. 21:35

Az Elődöntő második napján Sárközi Ákosnak állandó hívások közepette kellett tökéletes ételt készítenie, azonban még így is maradt rá ideje, hogy „habanerót törjön” zsűritársai orra alá, akik fulladozva futottak tejért, miután kiütötte őket Ákos csípős mártása. Persze nem csak ők fogták a fejüket: Nagy Zsoltra is rájárt a rúd.

Miután Máté volt a legjobb az előző napon, előnyként megkapta Nagy Zsoltot kétszer 5 percre, amikor azt csináltathatott meg vele, amit csak akart. Egyetlen dolga volt csak, hogy erősen belefújjon a sípjába. Mátét pedig nem kellett félteni, amit csak tudott, Zsolt kezébe nyomott, hogy készítse el neki.

Mentem és tettem a dolgom

– Zsoltnak pedig nem számított semmi, azonnal pattant, amikor a síp úgy követelte.


Miközben Máté pultjában állandóan sípszó hangja szállt, a pirosak szépen haladtak az első feladat kihívásával: a fürjek feldolgozásával… kivéve egy valakit. Dobos Evelin próbálta húzni az időt, hogy minél később kelljen csak a kismadárhoz nyúlnia. Amikor viszont feleszmélt, rajta kívül már minden versenytársa túllendült a tollazáson, ezért ő is nekilátott a dolognak. Többször is megpróbálta, azonban mindegyik alkalommal abba kellett hagynia…

Na jó, én most így ezt nem.


Járai Máté megpróbált egy különleges sajtlapokkal megspékelt főelemet a tányérjára tenni, azonban az állagok nagyon meglepték a zsűrit a kóstoláson. Zé például gumimatrachoz hasonlította az egyik elemét.

Ez a fagyi ebben a pillanatban nyal éppen vissza

– mondta Máté Zé kritikája után.


A második feladatban már Sárközi Ákos is pult mögé pattant, azonban Zé és Jenő nem hagyták, hogy hátráltatás nélkül kezdje meg a főzést. Gyorsan pörgettek egyet a rulett keréken, ahol a kékek mentora egy keserédes szívatást kapott: telefonos segítséget. Ez egyet jelentett, bárki felhívhatta főzés közben a családtagjai közül. Felesége és édesapja ki is használták ezt a hirtelen támadt kiskaput.


Hiába foglalta le a főzés és a váratlan hívások, Ákosnak még így is maradt rá ideje, hogy megszívassa zsűritársait. Brutálisan csípős mártást készített, amit meg is kóstoltatott a gyanútlanul a pultjához tévedő barátaival. Az erős ízek annyira sokkolták Zét és Jenőt, hogy futva szaladtak a hűtőhöz.

Ez méreg

– bökte ki Zé.


A nap végén újabb hírességnek kellett búcsút vennie a konyhától: ezúttal Rubint Rella esett ki Rácz Jenő csapatából.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#gasztroreality#Videó

Címlapról ajánljuk