XXI. Század

A rajongó lányok megverték a Shygys biztonsági őreit

Kerekes BorbálaKerekes BorbálaBorsody IstvánBorsody István

2022. május 8. 15:55

Időutazás a kilencvenes évek Magyarországára, amikor semmi nem volt népszerűbb a nyugati mintára létrehozott fiúcsapatoknál, egyetlen nap alatt be lehetett robbanni, a szőke énekes haját pedig fekete  festették, mert túl sok volt a szőke a csapatban. A XXI. század riportere a Shygys tagjaival beszélgetett.

Lehet fanyalogni, vagy tagadni, hogy „nem, én sosem”, de fölösleges. Annak is a fülében vannak a dallamok és az egyszerű szövegek, aki már akkor is fejét fogta, ha meghallotta: szükségem van rád, bárcsak megtudnád…

A rendszerváltás után alakult és alakított fiúzenekarok népszerűsége semmihez nem volt hasonlítható. Hiába lehetett akkor már bármiről és bármilyen stílusban dalokat írni és szabadon koncertezni, a jóképű, izmos fiúknál sikeresebb formációk nem voltak. Mert ami Nyugat-Európában bejött, annak itthon is működnie kellett –  gondolta pár élesszemű menedzser, akik létrehozták a fiúcsapatokat. Egy terméket, ami alakítható és aminek építhető a brandje, hogy minél eladhatóbb legyen.  

A Manhattan, a Hip Hop Boyz, a Shygys vagy a VIP tagjai őszintén és mosolyogva idézték fel a 25-30 évvel ezelőtti kalandjaikat és azt, hogyan indult be a már állami felügyelet és támogatás nélkül működő zeneipar. Kerekes Borbála filmje elfogult, hiszen a film szerkesztője maga is rajongó volt egykor.

A XXI. század teljes adását a fiúbandákról itt nézheti meg.

#XXI. Század#történelem#pop#shygys#fiúcsapat#ma#manhattan

Címlapról ajánljuk