X-Faktor

Gáspár Laci: Erikának már mindegy volt, mit csinálok, beszólt

Fartek PatríciaFartek Patrícia

2022. október 4. 15:59

Feszültségből és vitából sem volt hiány az X-Faktor múlt szombati adásában, amelyben ezúttal a mentorok döntöttek arról, kikkel szeretnének együtt dolgozni a továbbjutók közül. Gáspár Laci és Herceg Erika már a csoportos feladatnál összeszólalkozott, a kettejük közti feszültség pedig sokáig kitartott. Laci az rtl.hu-nak mesélt arról, miből indult a vita mentortársával, hogyan lendültek túl ezen a helyzeten, és mire számíthatnak a nézők az X-Faktor következő adásában.

Már hat éve ülsz a mentorszékben, az idei Tábor azonban különbözött az eddigiektől. Ezúttal nektek kellett eldönteni, melyik versenyzővel szeretnétek együtt dolgozni a jövőben, viszont ez nem volt mindig olyan egyszerű. Hogy érezted magad a Táborban?

Ez egy teljesen új helyzet volt. Természetesen gondoltam, hogy nagyon más lesz, és többet fogunk vitatkozni, mert mindenki küzdeni fog egy-egy énekesért. Pont ezért volt nagyon izgalmas a Tábor. Mindegyikünk fejében volt egy kép, nagyjából tudtuk, kiket szeretnénk a csapatunkba, hogyan fogjuk csinálni, aztán ez folyamatosan változott. Ahogy Peti is mondta, amikor Erika lánycsapata nem úgy alakult, ahogy szerette volna: volt egy terv, de az élet közbeszólt, és ilyenkor improvizálni kell. Szerintem mindegyikünk került ilyen szituációba a Tábor során. Én is ott jöttem rá, hogy nem vihetek minden énekest magammal, akit szerettem volna. Meg kellett egyeznünk a többiekkel, és volt, hogy el kellett engedni egy-egy énekest.

Volt olyan versenyző, akit nagyon szerettél volna, de végül elengedted?

Bodrogi Enikő nagy kedvencem volt a műsor eleje óta, szerettem volna, ha az én csapatomba kerül. Ugyanakkor addigra kialakult egy feszült helyzet köztem és Erika között, ezért úgy éreztem, hogy ekkor jött el az a pont, amikor engednem kell.  Végül beigazolódott, hogy jól gondoltam, hiszen feloldódott köztünk a feszültség, amikor átengedtem neki Enikőt. Ettől még ez egy nehéz döntés volt, viszont a továbbiakban is ugyanúgy drukkolok neki.

Mitől lett ilyen felpaprikázott a légkör közted és Erika között?

Egy versenyzőn vitatkoztunk össze már a legelején. Kiss Kevint Erika és Peti is nagyon szerette volna a csapatába. Mi pedig azért ülünk ott négyen, hogy ebben a helyzetben segítsünk. Ilyenkor az a mérleg nyelve, aki nem harcol az adott énekesért. Alex és én is úgy gondoltuk, hogy ehhez az elképesztően tehetséges, őrült fazonhoz Peti passzolna a legjobban, viszont Erika nem értett meg minket, azt mondta, hogy ellene vagyunk, és nem bízunk meg benne. Onnantól kezdve mintha neheztelt volna rám, talán azért, mert én mondtam ki, hogy ez eldőlt, ő pedig úgy érthette, hogy én döntöttem el, és megsértődött. Innentől Erikának már mindegy volt, mit csinálok, beszólt. Ez a szituáció viszont egy idő után már az egészre rányomta a bélyegét. Azt éreztem, hogy így a versenyzőknek sem jó, ezért átengedtem neki Enikőt, és így rendeződött a helyzet.

 

Később a székes feladatnál is többször összeszólalkoztatok még, mert Erika hazaküldött valakit, akit ti leültettetek volna.

Igen, de ezeket ott meg is beszéltük. Úgy gondolom, hogy ami volt, elmúlt, nem szeretném megkérdőjelezni a döntését. Mindenkinek megvannak a maga szempontjai, és én ezt tiszteletben tartom. Ráadásul szerintem mindannyiunknak nagyon jó csapata lett.

Te milyen szempontok alapján választottad ki, hogy kiket szeretnél a csapatodba?

Nekem az első perctől kezdve az éneklés a legfontosabb. Engem nem érdekel, hogy egy versenyző hogy néz ki, milyen a stílusa, a megjelenése a színpadon, számomra az a mérvadó, hogy kiben látom a tehetséget, ki az, akiből nagy énekes lehet. Ez nem változott a hat év alatt. Ráadásul Alexszel és Petivel már sok ideje dolgozunk együtt, ismerem őket, így az is egy tényező volt, hogy melyik versenyzőt kivel tudnám elképzelni.

 

Ezen a héten láthatjuk a te székes feladatodat is, és kiderül, kiket viszel magaddal a Mentorházba. Mire számíthatnak a nézők tőled?

Mint eddig, úgy ezután is szívből csinálom ezt a műsort, és magamat fogom adni: ha valami nem tetszik, annak továbbra is hangot adok, hiszen ami a szívemen, az a számon.

 

#X-Faktor#Bulvár#gáspár laci#herceg erika#tábor#ma

Címlapról ajánljuk