X-Faktor

„Zámbó Jimmy is egy rajongóval jött össze, úgyhogy van esélyük a lányoknak” – interjú Alee-val

Sinka HédiSinka Hédi

2022. február 14. 13:56

A 2021-es X-Faktor győztesét szinte egyik napról a másikra fedezte fel az ország, ami azzal is járt, hogy egy szempillantás alatt több ezer rajongó tűnt fel körülötte. A villámgyorsan jött hírnév azonban nagy nyomást helyezett Alee-ra, aki hullámvölgybe került, és egy időre visszavonult a nyilvánosságtól. A rapperhez hasonlóan mentora, ByeAlex is megélte ezeket a szélsőséges érzelmeket, ám a mélypontokból mindkettőjük szerint jobb számokat lehet írni, mint az élet jó dolgaiból.

A tehetségkutatóban feltűnt fiatal rapper kora ellenére nagy utat tett meg, mire az ország egyik közkedvelt előadójává vált. Alee elmondása szerint nem volt túl népszerű a saját környezetében, ráadásul zenei tehetségét sem ismerték el egészen addig, míg ki nem állt a jubileuimi X-Faktor színpadára.  

A X-Faktor győzelmével teljesen megváltozott az életed, erről többször is nyilatkoztál. Hogy tudod kezelni ezt a hirtelen jött sikert?  

Nagyjából beleszoktam, és már mondhatni hétköznapinak érzem ezt a pörgős életmódot. Már el tudom fogadni az ismertséget, együtt tudok vele élni, sőt most már abszolút pozitív ez az egész.

Ezek szerint kezdetben nem volt ennyire jó az új élethelyzet?  

Akkor is jó volt, csak fura. De nagyon élveztem, hogy figyeltek rám az emberek. Amikor elkezdtem a zenével foglalkozni, 

nagyon sokáig nem kaptam meg azt a figyelmet, amit szerettem volna. 

Most pedig már tényleg ott tartok, hogy így normális az életem, már nem sokkol, hogy ennyien felismernek.  

Milyen visszajelzéseket kapsz a rajongóktól a győzelmed óta?  

Többnyire pozitív visszajelzéseket kapok, már mindenki várja az új zenét, amit egyébként épp a napokban vettem fel. Úgy érzem, hogy kicsit megcsúsztam vele, viszont a fanjaim nagyon megértők. Szerettem volna az X-Faktor után egyből kiadni egy zenét, hogy lássák, nem tűntem el. Nagyjából mostanra terveztem volna a másodikat, de sajnos nem sikerült. Annyira nem bánom, így legalább többet tudtam foglalkozni az első dallal.  

A rajongók nemcsak a vadonatúj dalodat várták , hanem aggódtak is azért, hogy esetleg hosszú időre eltűnsz a nyilvánosság elől. Miért volt szükséged arra, hogy kicsit távol maradj a közösségi médiától?

Eléggé új nekem ez a helyzet, nehéz volt belejönni ebbe a körforgásba, hozzászokni az előadói életstílushoz és a népszerűséghez, ami nyilván már az X-Faktor alatt is hatalmas volt, de ez mégiscsak a való élet. Tolni kell ezerrel, és nekem is több melót kell beleraknom. Nem úgy van, mint a műsorban, itt több száz ember elé kell kiállni. Nem azt mondom, hogy megterhelő, de fura. Eljön az a pont, amikor rád nehezedik egy kis nyomás, ezért kimerülsz. Szokatlan, hogy nincs időm pihenni, de közben szétesnem sem szabad. Úgyhogy emiatt is tűntem el, egyszerűen nem akartam a közösségi médiára kivetíteni azt, ami bennem van, inkább próbáltam elrejteni az emberek elől. Így sokkal jobban tudtam magamra fókuszálni, és megbirkózni ezekkel a dolgokkal. 

Az nem lett volna igaz, hogy játszom tovább, hogy minden jó. Nem szeretek hazudni, őszinte ember vagyok.

Úgyhogy megvárom ennek a hullámvölgynek a végét, úgy érzem, már közeledek hozzá. Segített, hogy végre felvehettem a dalomat, ihletet kaptam, és olyan zenét csinálok, amilyet szerettem volna.

ByeAlex: A mélypontokból egy jó popzenész sikert és pénzt csinál

Bár Alee még csak most ismerkedik a népszerűséggel, már a karrierje kezdetétől számíthat ByeAlexre, aki saját tapasztalataiból tudott meríteni, ha versenyzőjének tanácsra volt szüksége. Az X-Faktor mentora évek óta jelen van a zenei pályán, így ő is számos mélypontot megélt már a sikerei mellett. A lelki problémákból ugyanakkor sikert tudott kovácsolni, ahogy fogalmazott: „A mélypontokból egy jó popzenész sikert és pénzt csinál”.  

Mint mondja, számára nagyon fontos, hogy mindig támogató és őszinte legyen versenyzőivel, nemcsak a műsor alatt, hanem utána is. Egyik állandó tanácsa mentoráltjainak, hogy azért is éljék meg a mélységeket, mert az élet jó dolgairól általában nem lehet jó zenéket írni – példaként erre Pharell Williams Happy című dalát hozta fel.   

Alee-n kívül ByeAlex egy másik korábbi mentoráltja, Manuel is a nyilvánosság előtt vállalta, hogy nehéz időszakon megy keresztül mostanában. ByeAlex elmondta: Manuellel sokat szokott beszélgetni, jól ismeri a problémáit, Alee viszont keveset oszt meg vele a lelki gondjaiból, a készülő dalait mutatja meg inkább. „Ő egy zárkózott ember” – vélekedett Alex.     

Az X-Faktor alatt milyen segítséget kaptál a mentorodtól a szakmai tanácsokon kívül?

Úgy gondolom, mindkettőnknek különleges lelki világa van, ugyanazokon a nehézségeken átment ő is, amiken én. Kaptam tőle egy olyan tanácsot, ami megmaradt bennem és elképesztő módon motivált az X-Faktor alatt. Az nagyon jól esett, viszont az egy privát jellegű beszélgetés volt, amit nem szeretnék megosztani.  

A műsor óta is tartjátok a kapcsolatot? Volt, hogy azóta tanácsot kértél tőle?  

Persze, tartjuk. Most mindketten más vizeken evezünk, ő is csinálja az ő dolgait, én is próbálok beleszokni abba, amiben vagyok. De nagyon jó barátomnak tartom Alexet, és ugyanúgy beszélgetünk, csak már ritkábban. Úgy érzem, mindkettőnknek kellett egy kis énidő, meg talán még kell is, de ettől függetlenül szerintem lesznek még közös projektek.

Hatalmas rajongótáborod van, bizonyára sok lány megkeres. Van esélyük nálad?  

Végül is, ha jól tudom, Zámbó Jimmy is egy rajongóval jött össze, úgyhogy van. Ő egy nagy példakép. Viszont vannak kellemetlen megkeresések is, de kevés ahhoz képest, amennyi pozitívat kapok.  

Mit keresel egy lányban?  

A külső az egy relatív dolog, nyilván számít, mert az fog meg először, de annyira nem fontos. Inkább a személyiségre figyelek fel – olyasmi legyen, mint én. Azt se szeretem, ha túlságosan elnyomott, és azt se szeretem, ha túl élénk, legyen a kettő között valahol. 

Egy olyan embert keresek, aki, ha ott vagyok mellette, azt tudja nyújtani, amire vágyom: szeretetet. Ennyi, ez a kulcs.  

Az X-Faktor fináléjában a volt barátnődnek énekeltél. Vele milyen a viszonyod most?  

Gyakran beszélgetünk, nagyon jóban vagyunk. Úgy érzem, hogy mindketten érettebbek vagyunk a szakítás óta, úgyhogy abszolút jó minden. Ő boldog párkapcsolatban él, én pedig támogatom, amiben tudom, megmaradtunk lelki társaknak.

Van az életedben olyan ember, aki ihletet ad a szerelmes szövegekhez?  

Nekem ihletet tud adni az is, ha meglátok egy szimpatikus lányt, már első látásra is akár.

És nálad is úgy van, ahogy Alex mondja? Jobban megihletnek a mélypontok, mint az élet vidámabb szakaszai?  

Igen. Szerintem minden művész jobban magába tudja szívni és hasznosítani a negatív élményeket.  

 

#X-Faktor#byealex#alee#siker#mélypontok#hullámvölgyek#interjú

Címlapról ajánljuk