X-Faktor

Várják tizenharmadik társukat az élő show-ba jutott versenyzők

rtl.hurtl.hu

2014. október 12. 22:44

Kialakult az X-Faktor 2014 tizenkettes mezőnye, a tiszta lapok miatt azonban még nem teljes a létszám, a nézők az első élő show-ig dönthetnek arról, hogy melyik mentor indulhasson négy mentorálttal a versenyben.

Harmadikként Tóth Gabin volt a sor, hogy meghallgassa csapatait, és döntsön is a versenyzők sorsáról. A döntésben Czutor Zoli volt a segítségére, vele együtt hallgatta meg elsőként a Pálinka Republikot az X-Faktor egyetlen női mentora, aki úgy érezte, hogy a Pálinkás fiúk kicsit alulmúlták eddigi teljesítményüket, viszont még így is nagyon szerette, amit csináltak a produkciójukban.
 
Másodikként a Rosewood lépett mentora, és annak segédje elé, a fiatal szerelmespár pedig ezúttal is élt leghatásosabb fegyverével, hiszen meg tudta hatni Gabit.
 
A Phoenix Rt. Kényszerűségből egy beugró dobossal érkezett a Mentorházba, mert eredeti dobosuk lázasan feküdt otthon. Talán az összeszokottság hiánya, talán más miatt, a fiúk nem tudtak olyan kiemelkedőt nyújtani, amivel akár Gabit, akár Zolit lenyűgözték volna.
 
Nem úgy a Spoon, akik produkciójukkal meggyőzték mentorukat, és annak segédjét is arról, hogy helyük van az élő show-ban, azonban Gabi nagyon tartott attól, hogy koruk, és stílusuk miatt a fiúknak hamar a fejébe szállna a dicsőség, ami egy idő után a munkára is kihatna, ezért még nem merte kijelenteni, hogy a Spoon-nak biztos helye van az élő adásokban.
 
A Rock-Ingerrel kapcsolatban a leginkább helytálló jelző a nyersség volt, ami Gabi szerint ugyanannyira lehet negatívum, mint pozitívum is, hiszen ez akár azt is jelentheti, hogy könnyen formálhatóak a fiúk.
 
A Tha Shudras nem csak a produkciójával, hanem annak apró elemeivel is lenyűgözte Gabit és Zolit. Mentor és segédje szinte lefordult a székről, amikor meglátta, hogy még egy nylon zacskót is bevetettek a fiúk a megfelelő hanghatás elérése érdekében.
 
Az estébe nyúló megbeszélésen Gabi és Zoli rengeteg pozitívumot, és sok negatívumot is fel tudott hozni mind a hat csapat kapcsán, de végül nagy nehezen megszületett a döntés, aminek értelmében a Pálinka Republik, a Spoon, és a Tha Shudras jutott be az élő show-ba, a Rosewood pedig tiszta laposként folytathatja a versenyt. A Phoenix Rt., és a Rock-Inger tehát elbúcsúzott a versenytől.
 
Alföldi Robi Stohl Andrást hívta segítségül, hogy a nagyon jól éneklő fiúk közül kiválasszák azt, aki nem csak hangilag jó, hanem minden más tulajdonságával együtt is alkalmas lehet arra, hogy biztosan megállja a helyét az élő adásokban.
 
Sallai Laci volt az első, aki énekelhetett a Balaton partján, és hangilag sikerült is meggyőznie mentorát, és annak segédjét is, viszont a két ítész abban is egyetértett, hogy a jó hang ellenére Laci produkciója egy kicsit lapos volt.
 
Le Quang Huy - Benji előadása után Robi, és András is könnyezett, ami arra engedett következtetni, hogy nincs kérdés az ő továbbjutásával kapcsolatban, később Alföldi mégis felvetette, hogy Benji talán túlzottan gyerek, ami nem lenne jó az élő adások alatt.
 
Szabó Ricsi produkciója után Stohl András foglalta össze nagyon röviden a lényeget, amikor azt mondta, hogy ő Shrek, de mégis egy angyal. Ez is jól mutatta, hogy a fiatal tanító bácsi személyisége mennyire megfogta a mentor segédjét.
 
Borbély Ricsi egy szinte tökéletes produkcióval ejtette ámulatba Alföldit és Stohlt, ennek ellenére mégis rajta vitatkoztak a legtöbbet. András szerint Ricsi patikamérlegen állítja be az előadásának minden mozzanatát, annyira tudatos, Alföldi szerint pedig éppen ellenkezőleg, ösztönösen, egyenesen közöl.
 
Karacs Balázs minden porcikájából énekel, legalábbis ezt mondta róla a fellépése után Alföldi Robi, aki úgy érezte Balázsnak egyszerűen átjárja a testét a zene, ennél nagyobb dicséretre pedig talán nincs is szüksége egy versenyzőnek.
 
Nagy Ricsi produkciója után Alföldi próbált hibát keresni a visszatérő srác előadásában, de Stohl lehűtötte, ugyanis szerinte nem volt hiba. Ebben végül sikerült is megegyezniük.
 
Este Alföldi és Stohl egy nagyon hosszú beszélgetés után jutott csak döntésre, ráadásul nem is volt hatalmas egyetértés a két színész között. Egy adott ponton Robi lefordított egy képet, amire András úgy reagált, hogy akkor bizony ő innentől nem segít barátjának, így végül sikerült megmentenie a végső búcsútól egyik kedvencét. Sok vita után végül azért sikerült dűlőre jutnia Alföldinek és Stohlnak, a döntést pedig másnap a versenyzőknek is meg kellett tudniuk. Karacs Balázs, és Sallai Laci számára rossz híreket tartogatott mentoruk, ők kiestek a versenyből, Borbély Ricsi, Nagy Ricsi, és Szabó Ricsi azonban nagyon jó híreket kapott, ők biztosan ott lesznek az élő show-ban, míg Benji tiszta lapot kapott mentorától, így még bízhat a nézőkben, akik beszavazhatják tizenharmadik versenyzőként.
 
#X-Faktor#mentorház#alföldi róbert#nagy ricsi#borbély ricsi#szabó ricsi#le quang huy - benji#tóth gabi#rosewood#tha shudras#spoon#pálinka republik

Címlapról ajánljuk