X-Faktor

Szikora Robinak volt a legtöbb gondja a Táborban

rtl.hurtl.hu

2014. október 5. 21:50

A lányok mezőnye annyira erős volt, hogy Robi szíve szerint akár kétszer annyi énekest is továbbjuttatott volna a Mentorházba, mint a lehetséges létszám, de végül mégis meghozta a döntését, így pedig kialakult a 2014-es X-Faktor legjobb 24-es mezőnye.

Little G döntése, és a huszonöt év felettiek mentorházas mezőnyének kialakulása után a csapatokon volt a sor, akiknek a sorsáról Tóth Gabi döntött.

Az X-Faktor legfiatalabb mentorának sem volt könnyű dolga, hiszen a mezőny erősségét jól mutatja, hogy az első öt színpadra lépő produkció egyből helyet kapott a hat szék valamelyikén. A Dark Notes, a Pálinka Republic, a Phoenix Rt., a Tha Shudras, valamint Szegedi Vargha Levente és Fancsalszki Viktor mellé azonban nem ülhetett le MC Attika és Sir Round. A mindig elképesztő hangulatot teremtő mulatós duó ezúttal egy külön erre az alkalomra írt rap betéttel is kedveskedett a mentoroknak, akik bár élvezték a produkciót egyetértettek abban, hogy ez az X-Faktorba kevés lesz, ezért Gabi úgy döntött, hogy a fiúknak véget ért az X-Faktor.

A hatodik széket végül a Rosewood foglalhatta el, akik bár csalódást okoztak mentoruknak produkciójukkal, Tóth Gabi mégsem tudott elvonatkoztatni attól, hogy a korábbi körökben milyen jól teljesítettek, így a fiatal pár kapott egy esélyt a mentorházba kerülésre.

Hiába kiáltották ki a mentorok rocksztárnak a Kottán kívüliek fiatal énekesét, azt még ennek ellenére sem tűrték el, hogy az angol szöveget ne pontosan énekelje. A halandzsázás miatt Gabi már a dal közben leintette a produkciót, és kiejtette a Kottán kívülieket.

A Spoon az előttük lévő két vetélytárs példáját követve kicsit alulmúlta magát ebben a körben, viszont a fiúk szerencséjükre nem a Kottán kívüliek, hanem a Rosewood sorsára jutottak, így helyet kaptak az egyik széken, amit a Dark Notes-nak kellett átadnia nekik.

A mentorházas helyekre pályázó versenyzők közül már csak a Rock-Inger volt hátra, akik egy kis kétséget sem hagytak produkciójuk után, minden mentornak az volt a véleménye, hogy a fiúknak tovább kell jutniuk. Egyedül a döntéshozó Tóth Gabi hezitált, de ő is inkább csak azért, mert nem tudta eldönteni, hogy kinek a helyére ültesse régi iskolatársait, de végül sikerült meghoznia a döntést, amivel Levente és Viktor búcsúzott az X-Faktortól, így pedig kialakult a csapatok mentorházas mezőnye is.

A fiúk közül Nagy Ricsinek kellett először bizonyítania, aki rögtön el is foglalta az egyik széket, ahogy tette ezt az utána következő Bella Máté, Zoller Zsolt és Karacs Balázs is. Grega Csaba a színpadra lépése előtt biztosnak tűnt a dolgában, mert úgy volt vele, hogyha valamit ennyire akar, akkor annak össze kell jönnie, de Csaba nem érezte jól, Alföldi ugyanis egyszerűen nyáltengerként aposztrofálta a srác előadását, és ugyan még volt üres szék, azonnal hazaküldte Csabát.

A következő két versenyző fel is töltötte a két üresen maradt helyet, hiszen Borbély Ricsi, és Farkas Sándor Lali is meggyőzte Alföldit, hogy helye van a mentorok házában. Az őket követő Sallai Laci produkciója annyira jól sikerült, hogy valakit fel kellett állítania a fiúk mentorának, ő pedig Bella Mátét választotta, így Laci az ő helyére ülhetett le.

Le Quang Huy - Benji produkciója közben nem csak a mentorok, de még a vetélytársak is elismerően bólogattak, ami később az eredményben is tükröződött, ugyanis az egyértelmű volt, hogy Benjinek le kell ülnie valamelyik székre. Alföldi végül Lalit állította fel, aki nem viselte jól a kiesést, bár abban egyetértett mentorával, hogy Benjinek helye van a mentorházban, viszont szerinte mást kellett volna felállítania Alföldinek, hiszen volt, aki rosszabbul teljesített nála.

Az utolsóként színpadra lépő Szabó Ricsinek sikerült feledtetnie a Tábor első kihívásánál mutatott rossz formáját, és ezzel meggyőznie mentorát arról, hogy a Válogatás nem egy egyszeri alkalom volt, ami összejött, hanem ő tényleg képes jó teljesítményre. Ricsi végül Zoller Zsolti székét foglalhatta el, ezzel pedig teljessé vált Alföldi csapata is.

Krizsma Gwendolinnak le kellett győznie a félelmeit, hiszen a Válogatáson elképesztő hangja ellenére is rezgett a léc, de a tizenkilenc éves lány ezúttal kevésbé izgult, így sokkal jobban tudott teljesíteni ezzel pedig kiérdemelt egy helyet a hat szék egyikén.

Gwendolint Nagybaczoni Réka követte, aki szintén helyet foglalhatott egy széken, nem alakult viszont ennyire jól Ürmösi Bogi sorsa, aki Szikora Robi szerint a csapatából, akiktől leválasztották ugyan kitűnt, de ahhoz mégis kevés a tudása, hogy egyedül megállja a helyét az X-Faktorban.

Bogi távozása után hamar elkezdtek fogyni a helyek, hiszen Jakab-Péter Izabella, Danis Elza, Bordás Anasztázia, és Tóth Andi is elfoglalt egy-egy széket, így akik utánuk következtek már annak tudatában léptek színpadra, hogy mentoruknak ki kell ejtenie valakit, hogyha őket le akarja ültetni.

Bár Szikora Robi megfogadta, hogy nem lesz átjáróház a székeknél, a jobbnál jobb énekesek mégis sok cserére kényszerítették az X-Faktor rangidős mentorát. Először Rós Sarolta ült le Réka helyére, majd Ladányi Patrícia Elza helyére, de egyik lány sem maradhatott túl sokáig, hiszen Gusztos Enid, és Cseh Andi produkciója után mindkettejüknek át kellett adnia a helyét.

Amikor már talán Szikora is azt hitte, hogy túl van a nehezén, akkor lépett színpadra Ilyés Jenifer, akit kedvesen csak úgy köszöntött mentora, hogy na már csak te kellettél ide. Később Robi félelmei beigazolódtak, ugyanis Jenifer teljesítményével lenyűgözte a másik három mentort, és bár a legfontosabb emberben, Szikora Robiban maradtak kérdőjelek, mégis lehetőséget adott Jenifernek arra, hogy a mentorházban is bizonyítson, ehhez pedig Gusztos Enidtől kellett elbúcsúznia.

#X-Faktor#tábor#mentorház#szikora robi#tóth gabi#alföldi robi#little g

Címlapról ajánljuk