Vigyél el!

7 jel, amelyből megtudhatja, megcsalja-e a párja

rtl.hurtl.hu

2015. augusztus 27. 12:11

Szeptember 5-étől bárki nyomon követheti a vonzalom és a párkeresés izgalmait a Vigyél el! adásaiból. Ön már megtalálta a párját, de fél, hogy nem csak önhöz vonzódik? Megmutatjuk, hogyan szerezhet bizonyosságot!

Az Ashley Madison nevű szeretőkereső oldal feltörése óta újból reflektorfénybe került a hűtlenség témája. Gyanakvó nők és férfiak milliói szeretnének megbizonyosodni arról, hogy szívszerelmük vajon kacsintgat-e másfelé. Ha követi a hivatásos szakemberek és pszichológusok tanácsait, véget vethet az alakoskodásnak vagy szerencsésebb esetben végre ismét nyugodtan bújhat oda a párjához.

A bűvös 7 pontot olyan kutatók állították össze, akik korábban az FBI, az amerikai haditengerészet vagy éppen a Los Angeles-i rendőrség munkáját segítették.
 

Lássuk, mit kell csinálnia, ha arra gyanakszik, megcsalja önt a szerelme!

 

1. Kérdezzen meg egy ismerőst!

Külső szemlélőként gyakran sokkal egyszerűbb észrevenni, ha valami nincs rendben egy kapcsolatban. Egy, a Brigham Young Egyetemen végzett kísérlet szerint könnyen ki lehet szúrni, ha a pár egyik tagja furcsán viselkedik. A vizsgálat során a pároknak közösen kellett lerajzolniuk egy objektumot, előtte azonban mindkét személynek részt kellett vennie egy elbeszélgetésen - természetesen külön-külön. Többek között megkérdezték őket arról is, hogy csalják-e a párjukat. A beszélgetés után következett maga a páros rajzolás, amelyet videóra rögzítettek.
A felvételeket megmutatták a kísérletben résztvevő civileknek, akiknek az volt a feladatuk, hogy jelezzék, ha szerintük valamelyik alany a viselkedése alapján titkol valamit.

Érdekes módon a megfigyelők többnyire helyesen eltalálták, melyek azok a párok, ahol valamelyik fél hűtlenkedik.


2. Gondolja végig alaposan, hogy a párja hazudik-e!

Ha kellő időt szánunk arra, hogy megítéljük mások cselekedeteit, nagyobb eséllyel fogunk helyes döntést hozni.
Egy 2013-as kísérletben diákoknak mutattak felvételeket, amelyeken más személyek tettek vallomást: voltak, akik hazudtak, mások pedig igazat mondtak. A tanulók feladata az volt, hogy döntsék el, az illető hazudik-e. Az emberi agy alapvetően nem képes erre a feladatra, azonban minél tovább gondolkodtak a döntésen a diákok, annál nagyobb számban találták el, hogy hazudozóval volt-e dolguk.

Érdemes tehát alaposan tanulmányozni  a másik viselkedését, mielőtt elhamarkodottan meggyanúsítjuk.


 

3. Figyelje, milyen szavakat használ!

Kutatások szerint azok, akik rejtegetnek valamit gyakrabban használnak

- egyes szám első személyű névmásokat (én, engem
)
- ellentétet kifejező szavakat (de, kivéve) és
- kognitív tevékenységre utaló szavakat (észrevesz, gondolkodik)


 

4. Figyelje a hangját!

A vizsgálatok alapján a mélyebb hangú férfiak testében magasabb a tesztoszteron nevű férfihormon szintje, a magasabb hangú nőknél ugyanez a helyzet az ösztrogénnel. A megemelkedett hormonszint mellett a nőkre és férfiakra egyaránt jellemző, hogy ilyen időszakban hajlamosabbak a félrelépésre.
 

5. Nézze meg, hogyan használja a közösségi oldalakat!

Előfordult, hogy a párja szívesebben lógott Facebook-on, ahelyett, hogy önnel beszélgetett volna?
Azoknak, akik fokozottan aktívak a közösségi felületeken, nagyobb eséllyel lesz később ebből fakadó konfliktusuk a való életben.
A Missouri Egyetem vizsgálata is alátámaszttja ezt az elméletet. 600 személy twitterezési szokásait figyelték meg: az eredmény szerint többségük napi egy órát töltött el a Twitteren, a hét öt napján. Azok, akik ennél többet twittereztek, gyakrabban fordult elő, hogy vitába keveredtek a partnerükkel vagy hűtlenség és szakítás lett a dolog vége.


 

6. Vegye észre, ha hirtelen máshogyan kezd viselkedni!

Ha valakit sikerült jobban megismernünk, nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy mire számítsunk az illetőtől. Lillian Glass viselkedéskutató szerint érdemes nyitva tartanunk a szemünket, hogy olvasni tudjunk az apróbb jelekből! A testbeszéd vagy a tényleges beszéd váratlan megváltozása utalhat arra, hogy az illető kettés életet él.


 

7. Hozza fel váratlan helyzetekben is a hűtlenség témáját!

A hazudozók egyik közös vonása, hogy hirtelen elakad a szavuk és bizonytalanná válnak, ha a számukra kényes témára tereljük a szót. Ha olyasmire kérdezünk rá, ami kínos a másik számára, szimpla válasz helyett nagyobb eséllyel fog ellentámadásba lendülni, mintha személyes sértésként élné meg az érdeklődésünket. Ilyen esetben valószínűsíthetjük, hogy párunk mindenképp titkol valamit.



Természetesen pusztán a fentiek alapján senkiről nem lehet 100%-os bizonyosságú következtetést levonni. Legjobb, ha tiszta vizet öntünk a pohárba, és leülünk, hogy őszintén megbeszéljük a kételyeinket a partnerünkkel.

(Forrás: dailymail.co.uk)
#Vigyél el!#szerelem#párkapcsolat#megcsalás

Címlapról ajánljuk