Vigyél el!

Itt a Vigyél el! óriási dalválasztója! Döntse el Ön, melyik minden idők legjobb magyar szerelmes dala!

rtl.hurtl.hu

2015. augusztus 26. 17:00

Szeptember 5-én induló új csajozóshow-nkban megismertetjünk a társkeresés és randizás új dimenzióival. Addig is figyelje oldalunkat, ha szeretne ráhangolódni a szerelemre!
Szavazzon, Ön is kedvencére!

Milyen egy jó szerelmes dal? Lehet rá csendben zokogni a sarokban szakítás után, lehet üvöltetni, ha az ember megtalálta az aktuális élete szerelmét vagy éppen randis aláfestésnek is tökéletes, ha valaki szeret zenére romantikázni. Megkíséreltük a lehetetlen, és egy öttel osztható számú listába szedtük az elmúlt évtizedek szerintünk legepikusabb szerelemről szóló magyar dalait. Szavazzon, Ön szerint melyik minden idők legjobb magyar nyelvű szerelmes száma!

Listánk rendezési elve a szigorú kronológia, hogy melyik ezek közül a valaha volt legátütőbb romantikus sláger, azt természetesen Ön fogja eldönteni!
Íme a lista:
 

1. Bergendy – Iskolatáska (1973)

A Peti alsó tagozatos csajozását megéneklő klasszikus is bizonyítja, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a szerelem keresését. A dalt azóta Szinetár Dórán és a Grooveland-en át rengetegen feldolgozták.
 


 


2. R-go – Szeretlek is meg nem is (1985)

Mi nem tudjuk elfelejteni Szikora Robi slágerét, ő pedig előző szerelméről képtelen lekattanni a dal szövege szerint, mind kerültünk már hasonlóan gyötrelmes helyzetbe. Ha azonban betesszük ezt a számot, máris kevésbé tűnik szörnyűnek az egész. A harminc éves dal újragondolása még az amúgy rapben utazó Dopemannek is eléggé jól sikerült.
 
 

3. Prognózis – Tele van a város szerelemmel (1986)

Tele van, de neked bezzeg mégsem jön össze semmi? A dal elég pontosan leírja a rányomulás és az azt követő lekoptatás frusztráló forgatókönyvét, de senki ne csüggedjen, akik jelentkeztek műsorunkban, könnyen lehet, hogy a végén tele elsznek szerelemmel.
 
 

4. Első Emelet – Csakazértis szerelem (1987)


Műsorunk mottója is lehetne akár ez a szám, amelyben a kitartás előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Persze azért fontos, hogy a románcnak ne az vessen véget, hogy a másik távoltartási végzést kér ellenünk.
 
 

5. Európa Kiadó – Megalázó, durva szerelem (1989)

A hazai underground elsővirágzása elhozta magával a lányregényekbe illő szerelem újraértelmezését, és ráirányította a fényt a romantikus érzések árnyékosabb oldalára is. Ennyire őszintén ez talán azóta sem sikerült senkinek.
 


 

6. Bikini – Adj helyet (1993)

Ugyan ki ne ábrándozott volna a meztelen vállak és egyebek összeérintéséről, mikor épp szerelmes volt? A hazai zenetörténet egyik legszebb számában is éppen ez történik.
 
 

7. Janicsák Veca - Most múlik pontosan

Az X-Faktor énekesnője olyan szívszaggatóan énekelte el a Quimby slágerét, hogy ezektől a hangoktól egy pillanatra azt is elhisszük, hogy a dal szövege valójában nem igaz, és a szerelem sosem múlik el!
 
 

8. Republic – Szállj el, kismadár (1995)

Nem feltételezzük senkiről azt a szörnyűséget, hogy esetleg nem ismeri ezt a remek dalt, úgyhogy nem is írunk hozzá semmi különöset. 
 
 

9. Auth Csilla – Szolnoki Péter – Féltelek (1998)

„Úgy akartam azt, hogy végre már megtaláljalaaaaaaaak” – ismerős érzés? Nézd a Vigyél el! adásait, és te is részesülhetsz ebbena  csodás élményben!
 


 

10. Bery – Váczi Eszter – Egyedül (2000)

Valószínűleg még senkinek nem sikerült 2000 után úgy strandra mennie, hogy közben legalább egyszer ne ment volna le a hangosban ez a szám. Nem is csoda, hiszen egyedül olyan rossz, hogy csak kettesben lehet elviselni, erre emlékeztet a dal is.
 
 

11. TNT – Bolond, aki sír (2000)

A TNT-s fiúknak ezzel a dallal valóban sikerült felrobbantaniuk a slágerbombát, viszont szerintünk is bolond, aki sokáig sír az excsaja vagy az expasija után, keressetek inkább valaki mást, aki boldoggá tesz!
 
 

12. Ámokfutók – Érted fáj (2000)

A hajtincses Szomorú Szamurájnak sok szomorú száma volt, de ez mind közül talán a legeslegszomorúbb, és mi másról is szólhatna, mint a szerelemről? 
 
 

13. Unique – Mi van a nevedben (2001)

Völgyesi Gabiék abszolút sláger-pozitív dala már lassan tizenöt éves, de mit sem fakult.
 
 

14. Romantic – Vágyom rád (2001)

A zenekar fénykorának legnagyobb sikere a szerelem fizikai síkjaira kalauzol minket egy mini roadmovie-val és egy legendás rapbetéttel körítve.
 
 

15. Kalapács – Angyal (2002)

A romantikus balladában szereplő angyal bárki életébe eljöhet, reméljük, adásainkban is ez történik majd.
 
 

16. Krisz Rudi – Homokba rajzolt szerelem (2002)

A hazai szerelmes zeneirodalom porcukros puncsszeletének refrénjét nem fogjuk tudni soha kitörölni az elménkből, de annyit megígérhetünk, hogy mi is úgy össze fogunk hozni álmaid párjával, mint ahogy Krisz Rudi csinálja a klipben!
 
 

17. Prosectura – Szegény ember kézzel nőz (2003)

A magyar zenetörténet egyik legkevésbé romantikus, de annál részletesebb száma a sikertelen csajozásról.
 
 

18. Spigiboy feat. Erős Attila – Valami véget ért (2004)

A Kovács Ákos-i
szövevényes metaforák univerzumát katapultálta át Spigiboy az ezredfordulón túlra, elég nagy sikerrel. Szakítás bizony 1991 óta nem fájt ennyire, ekkor jött ki ugyanis a szám eredetije a Bonanza Banzájtól.
 
 

19. V-Tech – Homokba írt szerelem (2004)

A millenium után történhetett valami, mert a magyar dalszerzőket szemmel láthatólag mindennél intenzívebben megihlette a homokba rajzolt alakzatok múlandósága, nem volt ez másként a V-Tech-kel sem, meg is született belőle az egyik legtöbbet játszott szerelmes szám.
 
 

20. Bëlga – Szerelmes vagyok (2005)

Az ezredforduló utáni időszak egyik legdarabosabb és egyben legcsodálatosabb szerelmi dalát meglepő módon éppen az alter rapcsapat termelte ki magából. Itt még az imádott anyukája is jófej, hát kell ennél több egy sírig tartó kapcsolathoz?
 
 

21. Lola – Hallja meg a világ (2006)

Lolára nagyon rátalált a szerelem ebben a dalban, annyira, hogy még drogok hatása nélkül is égig érnek neki a fák. Nos, adásaink nemes célja is nagyon hasonló.
 
 

22. Open Stage – Aranka (2007)

Patakban szintizve még soha senki nem énekelt ennyire szívbemarkolóan az áldozatos szerelemről és a szakítást követő fájdalom nehézségeiről, mint az erdélyi formáció tagjai. Nem is csodáljuk, hogy internetes megasláger vált belőle, hiszen bárki örömét lelné egy laskaszűrőben vagy éppen egy tepsiszettben.
 
 

23. ByeAlex – Kedvesem (2013)

Nem tudjuk, hányan vágynak olyan barátra vagy barátnőre, akit farkasok neveltek, de nálunk bármi előfordulhat, szóval aki hasonló igényekkel rendelkezik, és emiatt úgy érzi, magányos farkasként fog megöregedni, ne csüggedjen, számukra is kínálunk megoldást!
 
 

24. Rúzsa Magdi – Szerelem (2014)

Ez a dal pontosan azt adja, amit a címben ígér: változatos módon írja körül a gyomorban röpködő pillangókat, csak éppen szájban olvadozó málnával teszi mindezt. Nincs is mit hozzá tenni ehhez, reméljük, minél többen jutnak el ehhez az érzéshez azok közül is, akik jelentkeztek hozzánk!
 
 

25. Cetli – Vallomás (2014) (+18)

Fiatal fiú egy gitárral, mi lesz ebből? Trubadúrköltészet és basic akkordfogások? Nagyot néztünk tavaly, ugyanis a klipben szereplő fiatalember olyan keresetlen őszinteséggel énekelte meg a testi szerelem szépségeit, hogy azóta sem ocsúdtunk fel belőle.
 
 

+ Katona Klári – Vigyél el (1981)

Katona Klári dalának már csak a címazonosság miatt is VIP-helye volt listánkon, nem mellesleg dallamtapadós klasszikusról beszélünk, úgyhogy magától értetődő, hogy bónusz trackként vele zárjuk TOP 25-ös listánkat.
 

#Vigyél el!#zene#boldogság#szerelem

Címlapról ajánljuk