Videó

Videón a hőstett: erkélyről lógó kisfiút mentett a munkából hazainduló szobafestő

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 23. 11:54

A 29 éves brazil bevándorló festő, Felipe David Souza szerda este éppen munkából indult haza a spanyolországi Alicantéban, amikor sikolyokat hallott odakintről. Amikor kinézett, az utcáról emberek mutatták neki, hogy a szomszédos erkélyről kilóg egy gyerek. Felipe habozás nélkül átugrott az erkélyen, átoldalazott a gyermekhez, és biztonságba helyezte. Az utcán tapsoltak a megkönnyebbült emberek.

A ledöbbent szülők megköszönték a brazil férfinak, hogy megmentette a fiukat és bevallották, hogy elaludtak. Elmesélték, hogy gyermekük autista, aki éppen csendben rajzolt testvérével, de aztán kimehetett az erkélyre, ahol felállt egy dobozra, és kihajolt. Egy szemtanú azt mesélte, hogy a szomszédok kiabáltak a fiúnak, hogy másszon vissza, de ő valószínűleg nem tudott. Mások párnákat siettek összeszedni, hátha leesik. A francia család vakáción volt Spanyolországban. 

Csütörtökön az alicantei városi tanács egyik tisztviselője közölte Souzával, hogy az önkormányzat díjjal ismeri el a bátorságát – írja a Guardian. „Ön kockáztatta az életét, hogy megmentse egy kisgyermek életét” – méltatta Souzát Julio Calero tanácsos, aki a szobafestő beavatkozását mérhetetlen értékű hősies tettnek minősítette.

Souza kilenc éve él Spanyolországban. „Természetesen többször is elszenvedtem a rasszizmust, amióta megérkeztem, de az ember nem tulajdoníthat túl nagy jelentőséget ezeknek a dolgoknak” – mondta. Biztos benne, hogy ugyanezt a döntést hozná, ha még egyszer hasonló helyzetbe kerülne. „Természetesen ötvenszer is megtenném, ha muszáj lenne” – mondta. „Magam is szülő vagyok, így csak arra tudtam gondolni, hogy szeretném, ha semmi rossz nem történne a gyerekkel.”

#Videó#festő#hős#erkély#gyerek#megmentette#spanyolország

Címlapról ajánljuk