Videó

Videó: ukrán katonák leszedték az orosz zászlót a Kurszki területen, kitűzték a sajátjukat, és örültek neki

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 13. 10:36

Egy ukrán katonai egység hétfőn közzétette azt a videót, amelyen ukrán katonák eltávolítják az orosz zászlót egy épületről a Kurszki területen lévő Darjino faluban. A videót a 225. önálló rohamzászlóaljhoz tartozó csatornán tették közzé a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Az ukrán erők múlt kedden áttörték az orosz határt, és Oroszország Kurszki területének nyugati részein söpörtek végig, ez a meglepetésszerű támadás az orosz határvédelem gyengeségét mutatta ki a térségben.

Ukrán katonák lefilmezték magukat akkor is, amikor felvonták kék-sárga zászlójukat egy orosz faluban, Guevo határában, a Kurszki területre való behatolás közepette. Oroszország hétfőn evakuálta a civileket egy másik, Ukrajna melletti régió egy részéből. A háború 2022-es kezdete óta ez volt a legnagyobb mértékű ukrán előretörés szuverén orosz területeken.

Oroszország szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be a kurszki, brjanszki és belgorodi régiókban. Orosz tisztviselők szerint Ukrajna orosz szuverén területre irányuló támadásainak célja, hogy megmutassa nyugati támogatóinak, hogy Kijev még mindig képes nagyobb katonai műveletekre, miközben megpróbál alkupozíciót szerezni az esetleges tűzszüneti tárgyalások előtt.

 

#Videó#ukrajna#oroszország#háború#zászló#katonák#kurszk

Címlapról ajánljuk