Videó

Szörnyű kompbaleset Horvátországban: három tengerész meghalt, egy súlyosan megsérült

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 13. 11:47

Három tengerész meghalt, egy pedig súlyosan megsérült a horvátországi Mali Lošinj szigeténél történt balesetben. A baleset akkor történt, amikor a kompfelhajtó rámpája lezuhant, és csapdába ejtette őket. A tragikus baleset helyszínén más szolgálatokkal együtt az illetékes kikötőmesteri hivatal munkatársai vizsgálódnak. Az illetékes minisztérium közleménye szerint a helyszínre érkeztek a Légi, Tengeri és Vasúti Közlekedési Baleseteket Vizsgáló Ügynökség munkatársai is.

„A Kikötőmesteri Hivatalban eltöltött 20 évem alatt nem emlékszem, hogy valaha is történt volna ilyen. És ez minden, amit ebben a pillanatban elmondhatunk. A nyomozás érdekében egyelőre nem adhatunk ki további részleteket a nyilvánosságnak. A rámparendszer a hidraulikaolaj révén működik, a rámpa pedig egy acéllemez segítségével emelkedik és süllyed, de a már említetteken túl további technikai részletekkel nem szolgálhatok” – mondta Vladimir Marjan, a rijekai kikötői hatóság hajózási biztonsági szolgálatának vezetője.

A Zadarból induló komp minden nap 15:15 körül köt ki a szigeten. Egy helyi lakos így számolt be a tragédiáról: „Szörnyű csattanást hallottam. Kíváncsi voltam, mi történt, de nem láttam semmi szokatlant. Minden normálisnak tűnt. Aztán később lementem, és hallottam, mi történt. Mindenfelé pletykák terjedtek, aztán hallottam, hogy emberek haltak meg.”

 

#Videó#tengerész#komp#horvátország#tragédia#halálos baleset#rámpa#lezuhant

Címlapról ajánljuk