Videó

Vulkáni eső hullott egy magyar családra az Etna kitörése miatt – videó

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 9:16

Az rtl.hu-nak eljuttatott videóban látható és hallható a különleges jelenség, melyet Szicíliában vett videóra egy magyar család. Az Etna a világ egyik legaktívabb vulkánja, működése az elmúlt napokban mind intenzívebb lett, forró hamut és lávát okádott magából. Az eget elborító hamufelhő miatt kedden lezárták Catania repterét is, és mindent beborított a fekete por. Egy kint tartózkodó magyar család mesélt az átélt élményekről az rtl.hu-nak.

Az Etna az utóbbi időben felettébb aktív, július elején is korlátozták miatta a légiközlekedést, miközben rengeteg turistát vonz a látványos kitöréseivel. Egy Szicíliában nyaraló magyar család azt mesélte az rtl.hu-nak, hogy ilyenkor szó szerint mindent, az utcákat, az autókat, a házak teraszát és még a hajukat is fekete por lepi be, amit lehetetlen feltakarítani, mert mindig újratermelődik.

„Ma reggel az Etna erős aktivitására lettünk figyelmesek. Óriási füstfelhővel és morajlással jelezte, hogy készül valamire. Hetek óta mindent vulkáni por borít, de ma a kedvezőtlen széljárásnak és az erősebb aktivitásnak köszönhetően vulkáni esőben volt részünk. Félelmetes és egyben lehengerlő érzés ezt a saját bőrünkön megtapasztalni” – mondták a Cataniától nem messze lévő kisvárosban nyaraló magyar család tagjai.

Azt mesélték, bár a helyiek már megszokták, félelmet senkin nem látnak az Etna aktivitása miatt, a mindent elborító fekete por nekik sem a kedvencük. Pénteken indulnának vissza Budapestre repülővel, egyelőre csak bíznak benne, hogy addig normalizálódik a helyzet, és fel tud szállni a repülőjük.  

Nyitókép: Olvasónk

#Videó#etna#vulkán#kitörés#hamu#eső#szicília#repülőtér#Catania

Címlapról ajánljuk