Videó

4 éve rázott meg mindenkit Bogdán László öngyilkossága

rtl.hurtl.hu

2024. július 14. 9:16

Négy éve ezen a napon Cserdi önkormányzata előtt találták meg a falu polgármesterének holttestét. Bogdán László ismert cigány polgárjogi aktivista volt, önkezével vetett véget életének. A faluban mindenkit megrázott a hír. Bogdán László 2006-tól egészen haláláig a falu polgármestere volt. Civil kezdeményezéseiért a helybéliek a „cserdi csodaként” emlékeztek rá. Falujában zöldségtermesztési közfoglalkoztatási programot szervezett, a település fiataljait pedig börtönlátogatásra vitte, hogy elrettentse őket a bűnözéstől. A kisebbségi és a többségi társadalom békés egymás mellett élése érdekében végzett tevékenységét több díjjal is elismerték. Bogdán László 46 évet élt.

Bogdán László halála után az időközi polgármester-választást öccse, Bogdán Gyula nyerte meg, azóta is ő a település polgármestere, az idei választáson is ő kapta a legtöbb szavazatot.

Bogdán László halálának első évfordulójára emléktáblát avattak Cserdiben barátai és tisztelői.

Nagyon jó ember volt, akin tudott, segített

– emlegették a helyiek szeretett polgármesterüket. A néhai polgármester, Bogdán László tragikus halálát követően több nyomozás is indult. A Telex beszámolója alapján költségvetési csalás és hamis magánokirat-felhasználás miatt ítéltek el jogerősen egy pécsi vállalkozót, aki Bogdán László üzlettársa volt. A volt cserdi polgármester felelősségét az ügyben már nem vizsgálhatták. A nyomozás két évvel Bogdán László halála után zárult le. 

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

 

 

 

#Videó#ezen a napon#elhunyt#Cserdi#Bogdán László#cserdi csoda#öngyilkosság#évforduló

Címlapról ajánljuk