Videó

„Ebédre mindig hazajön” – nem tágít megmentője mellől a gólya

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 12:24

Amikor Lence Aleksovska egy sérült fiatal gólyát talált az észak-macedóniai Gevgelijában, nem hitte, hogy a madár túléli. Az állatorvosoknak sikerült megmenteniük a gólya szárnyát, de a szemét nem. A gólya azóta Aleksovska családjának tagja lett, ahol egy kutyával osztozik az udvaron.

„Eleinte azt hittem, hogy kutya vagy macska, de valójában egy gólyacsemete volt. Amikor felvettem, láttam, hogy csupa vér volt, és több helyen megharapták” - mesélte a nő, majd hozzátette: „Hiányzik az egyik szeme, ami a fő oka annak, hogy nem akar elmenni. Nincs meg a szükséges látómezeje ahhoz, hogy úgy repüljön, mint a többi gólya, ami ahhoz szükséges, hogy Gibraltár fölé emelkedjen”. 

A gólya szabadon járkál Aleksovska udvarában. Néha el is megy, de mindig visszatér, hogy élvezze a kézzel szedett friss szardíniát.

Nem hittem volna, hogy ennyire kötődni fogok hozzá, és hogy ő is így érez. Feltételeztem, hogy augusztus végén távozik, és csatlakozik a többi gólyához. De ő soha nem mutatott érdeklődést, hogy bárhová is menne, és most sem megy, ha mégis, mindig visszatér. Délután 4 órakor mindig az ajtóban áll az ebédért 

- tette hozzá Aleksovska.

 

#Videó#gólya#sérült#megmentette#állat#macedónia

Címlapról ajánljuk