Videó

Putyin a világ egyik legritkább kutyafajtájából kapott ajándékba Kim Dzsonguntól

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 11:11

Kim Dzsongun észak-koreai vezető Vlagyimir Putyin orosz elnököt egy pár pungsan kutyával, Észak-Korea alig ismert nemzeti kincsével ajándékozta meg – jelentette az állami média csütörtökön. Kim és Putyin a rózsákkal borított kerítéshez kötött kutyákat együtt nézegették az állami irányítás alatt álló koreai központi televízióban csütörtökön sugárzott riportban.

A pungsan egy vadászkutyafajta, amely Észak-Korea északi részén található régióban honos. Mun Dzsein korábbi dél-koreai elnök is kapott két fehér pungsant Kim Dzsonguntól még 2018-ban, amikor észak és dél közötti kapcsolatokban áttörés történt.

A kutyázás után limuzinba pattantak, és meg sem álltak a lovardáig. Úgy tűnik, a két államférfi az állatokon keresztül kötődik egymáshoz, miközben Kim répával etetett egy lovat, Putyin mosolyogva nézte őket.

Kim Dzsongun egyébként lelkes lovasemberként ismert, az állami média által 2019-ben közzétett fotókon egy fehér paripán lovagolva mutatkozott be a Paektu-hegyen hóesés idején, elárasztva az internetet mémekkel. 

Putyin ritka kutyákat kapott ajándékba Kim Dzsonguntól
Fotó: Reuters

 

 

#Videó#putyin#kim dzsongun#észak-korea#oroszország#vezető#kutya#

Címlapról ajánljuk