Videó

Pihe-puha cukiságok: 11 erősen veszélyeztetett pingvinfióka kelt ki egy brit állatkertben

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 9:54

A brit Chesteri Állatkert 11 pingvinfiókát ünnepel: a szervezet szerint ez „több mint egy évtizede a legtöbb, ami a keltetési szezonban jött világra”. Az állatkert legújabb jövevényei a Humboldt-pingvinek fajához tartoznak, amelyek az állatkert szerint egyre ritkábbak, és a Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) a kihalással fenyegetett fajok közé sorolta őket.

„Az új kicsik felnevelésében az a fő feladatunk, hogy a felnőtt pingvineknek biztosítsunk mindent, amire szükségük van. Ez néha azt jelenti, hogy extra halat kell biztosítanunk, amelyet a szülők lenyelnek, majd felöklendezve etetik a fiókákat” – mondta Zoe Sweetman, a Chester Zoo papagájok és pingvinek csoportvezetője a közleményben.

Sweetman azt is elmagyarázta, hogy milyen gondolatmenet áll a fiókák elnevezése mögött: „A csapat minden évben új elnevezési témát választ a fiókáknak. Mivel 11-et kellett volna elneveznünk, választhattunk volna egy egész focicsapat nevét is, de idén a növények mellett döntöttünk. A Csalán és a Gyűszűvirág a tüskésebb karakterek a csoportból, míg a Tulipán és a Nárcisz színes egyéniségek” – idézett néhány nevet.

#Videó#pingvin#veszélyeztetett faj#állat#állatkert#brit

Címlapról ajánljuk