Videó

Videó: ilyen, amikor 12 tornádó söpör végig egy államon

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 9:15

A felvételeken lerombolt épületek és törmelékek láthatóak az iowai Greenfieldben, miután kedden heves viharok és 12 tornádó söpört végig az államon. A Greenfieldben készült felvételek a teljes pusztulást mutatják, a házak szilánkokra törtek, a törmelék mindenfelé szétszóródott, és több nagy szélturbina is kidőlt. Többen életüket vesztették és legalább egy tucat ember megsérült. 

„Megerősíthetjük, hogy ennek a tornádónak több halálos áldozata is van” - mondta Alex Dinkla őrmester, az Iowa Állami Rendőrség szóvivője egy esti sajtótájékoztatón Greenfieldben. Dinkla nem közölte a halálos áldozatok számát, de azt mondta, lehet, hogy csak szerdán lehet számokkal szolgálni. A mintegy kétezer lakosú Greenfieldben legalább egy tucat ember megsérült a forgószélben - tette hozzá. Mivel a helyi kórház is megsérült a viharban, ezeket az embereket a közeli városokban lévő intézményekbe kellett átszállítani.

A tornádó áramvezetékeket és szélturbinákat is megrongált - közölte a helyi média. A PowerOutage.us szerint az elmúlt 24 óra viharai miatt több mint 61 000 ügyfél maradt áram nélkül Iowában. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden tornádó- és heves zivatarriadót adott ki Iowa nagy részére és több más középnyugati államra, köztük Minnesota és Wisconsin egyes részeire.

#Videó#tornádó#Időjárás#zivatar#iowa#pusztítás

Címlapról ajánljuk