Videó

A csontsovány Rezesova 10 éve a bíróságon: Rettenetesen sajnálom

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 5:42

Napra pontosan 10 éve csontsoványan lépett a tárgyalóba a 2012-ben halálos balesetet okozó szlovák milliomosnő, Eva Rezesova. Ekkor lépett hónapok után először a nyilvánosság elé. A nő a börtönben sokat fogyott, legyengült a szervezete, és emiatt korábban epilepsziás vagy görcsös rohamot is kaphatott. Az ügyészség 10 éve az első fokú eljárás megismétlését kérte a bírótól, illetve azt, hogy egy műszaki szakértőt zárjanak ki a bizonyításból. Ennek végül helyt adott a bíró, az eljárás másod fokon folytatódott, és egy új, független szakértőt rendeltek ki. Rezesova úgy fogalmazott: rettenetesen sajnálja, hogy a tragikus baleset bekövetkezett.

Eva Rezesova ügyében 2014 szeptemberében született másodfokú ítélet. A szlovák milliomosnő hat év fogház helyett kilenc év börtönt kapott. A bíróság szerint a négy ember halálát okozó balesetért csakis Rezesova felelt, aki ittasan, a megengedett sebességet túllépve rohant bele egy szabályosan haladó autóba. 


Hat börtönben töltött év után, jó magaviselete miatt 2018. augusztus 28-án szabadulhatott a Gyorskocsi utcai börtönből. Édesanyja és kisebbik lánya várta.


Eva Rezesova legutóbb tavaly januárban került be a hírekbe, miután a nőt magatehetetlen állapotban találták. A tűzoltók törték rá az ajtót. Mentővel vitték kórházba, ahonnan öt nappal később saját felelősségére hazaengedték. Egy ismerőse a szlovák sajtónak azt mondta, hogy a nő a kórházban elismerte, hogy lenyelt egy marék tablettát, majd alkoholt ivott rájuk. 

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

#Videó#Baleset-bűnügy#bűnügy#eva rezesova#szlovák#milliomos#halálos baleset#bíróság#m3#ezen a napon#RTL Híradó

Címlapról ajánljuk