Videó

Bodrogi Gyula 90 éves lett: a Nemzet Színésze 120 évig élne, de 100-zal is megelégszik

rtl.hurtl.hu

2024. április 15. 5:56

Bodrogi Gyulát tavaly óriási tortával köszöntötték születésnapja alkalmából az előadása után. A nemzet színésze akkor mit sem sejtett az akcióról. „Nagyon tudok örülni a meglepetéseknek, és minden kis vacaknak nagyon tudok örülni, nagy dolognak is, nagyon szeretek kapni. Adni is szívesen adok, de bevallom a ronda őszintét, hogy kapni jobban szeretek” – mondta akkor Bodrogi Gyula. A színész azt is elárulta, hány éves koráig szeretne élni, és arról is beszélt, hogyan tölti a szabadidejét.

A Nemzet Színésze 2023-ban, 89 évesen azt mondta az RTL-nek, nem ér rá lazsálni, folyton valamilyen tevékenységen jár az esze, ez tartja karban a mindennapokban. Persze kiemelte, nagyon szeret pihenni, csak nem tud, mert mindig azon gondolkodik, mit kellene csinálnia a pihenés helyett. Szeretne 120 éves koráig élni, de tudja, hogy ez elképzelhetetlen, így megelégszik 100 évvel is.

Ha jön valami szembe, nyugodtan fogadd el. Vállald el, harcold ki, küldd el a fenébe, de nyugodtan állj vele szembe

– üzente fiatalkori énjének.

Szilveszterkor ő köszöntötte az RTL nézőit

A jóisten adománya, hogy el tudom magamról hitetni, hogy mindig jókedvű vagyok – mondta Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, akinek kevés olyan év van a háta mögött, amire nem emlékszik vissza szívesen.

A Nemzet Színésze 2022-ben kapott vasdiplomát, ami azt jelenti, hogy 65 évvel ezelőtt végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Az elismerést már csak egyedül vehette át az osztályából. Azt mondta, napközben, ha nincs a színházban, el tud fáradni, a színpadon azonban akár táncra is perdül, és nem érez fáradtságot.


Van az a tehetség, ami nem romlik meg. Ezt mondta Törőcsik Mari, amikor első férjéről Bodrogi Gyuláról kérdezték. Bodrogi még főiskolás korában vette el a Körhinta című film után európai sztárként ünnepelt Törőcsik Marit. Szegények voltak, párizsit ettek, mulattak, és boldogok voltak 9 éven át, amíg kit-kit el nem csábítottak a másik mellől. A barátság viszont megmaradt, azzal együtt, hogy sohasem rejtették véka alá, ha a másik olyasmit csinált, ami nem tetszett. Erről is mesélnek 2011-ben a XXI. században. Törőcsik Mari 2021. április 16-án hunyt el, egy nappal Bodrogi Gyula születésnapja után. 

 

#Videó#ezen a napon#bodrogi gyula#születésnap#90#90 éves#törőcsik mari#XXI. Század

Címlapról ajánljuk