Videó

Fekete ruhás nővér: Szégyellem, hogy olyan országban kell élnem, ahol a vezetés mindent fontosabbnak tart, mint magát az embert

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 17:18

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér 2015-ben indított mozgalmat: több ezer társával együtt az egészségügyben tapasztalható állapotok ellen tiltakozott. Sokáig harcolt, de 2016-ban bejelentette, hogy visszavonul a közéleti szerepléstől. Sándor Mária az RTL Híradónak nyolc évvel ezelőtt azt mondta: úgy érzi, feleslegesen küzd, amíg az orvosok és az érdekképviseletek sem állnak melléjük. „Életünk végéig járhatnánk fekete ruhában” – tette hozzá.

Sándor Mária 2015. szeptember elején társaival lezárta az Erzsébet hidat, hogy felhívja a figyelmet az egészségügy méltatlan helyzetére, ezért 10 ezer forintos büntetést kapott, amit úgy döntött, közmunkával vált ki. Bár a hídon nem egyedül demonstrált, társainak mégis elengedték a büntetését. A Házon kívül riportja 2016-ból:


Sándor Mária 2017-ben a közélettől is visszavonult. Az egészségügy tarthatatlan helyzetére rávilágító ápolónő a 168 Órának azzal indokolta a döntését, hogy már sehol sem kap munkát, társai elmaradtak mellőle, az egészségügyi dolgozók sem állnak mellette. A lap szerint állandósuló konfliktusai miatt korábban öngyilkosságot kísérelt meg.

#Videó#ezen a napon#nővér#sándor mária#kilépés#egészségügy#tüntetés

Címlapról ajánljuk